Ексклюзиви
середа, 17 березня 2021 15:39

Назвали найхолодніший за останні 7 років місяць на планеті

Назвали найхолодніший за останні 7 років місяць на планеті
Глобальна температура поверхні суші та океану з початку 2021 року була на 0,72°C вище середнього значення. Фото: pixabay.com

Лютий 2021-го став найхолоднішим місяцем на планеті за останніх 7 років. Водночас зимовий сезон загалом увійшов у десятку найтепліших за всю історію спостережень.

Північна півкуля пережила 8-му найтеплішу зиму за 142 роки, повідомили вчені Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Середня глобальна температура поверхні суші та океану в лютому була на 0,65°C вище середньої, що робить його 16-м найтеплішим лютим у світі. Але все ще найхолоднішим з 2014 року. Загалом за всю історію спостережень це був 14-й найтепліший лютий у Північній півкулі та 19-й у Південній.

Глобальна температура поверхні суші та океану з початку 2021 року була на 0,72°C вище від середнього значення, що станом на січень-лютий робить його 11-м найтеплішим роком. Кількість опадів протягом лютого відрізнялася у різних частинах світу. Так, льодовий покрив в Арктиці минулого місяця став 7-м за величиною крижаним покривом в історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невтішні прогнози - що чекати від погоди 2021 року

З 24 по 26 січня у столиці зафіксували 9 температурних рекордів. Середньомісячна температура повітря в столиці сягнула -2,5°C - показник перевищив оновлену кліматичну норму на 0,7°C.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найхолодніший за останні 7 років місяць на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути