середа, 17 вересня 2008 16:42

Назвали найнебезпечнішу для інтернету знаменитість

Назвали найнебезпечнішу для інтернету знаменитість
Титул "найнебезпечнішого" отримав актор Бред Пітт. Саме його прихильниці і прихильники наражаються на найбільшу небезпеку в процесі пошуку в мережі інформації про свого кумира, повідомляє РИА Новости.

Як показало дослідження, проведене компанією Mcafee, всесвітньо відомого постачальника антивірусного програмного забезпечення, фанати, які набрали в пошуковику ім"я Brad Pitt, в кожному п"ятому випадку будуть направлені на потенційно небезпечний сайт. 18% посилань, що згенерувалися пошуковими серверами на цей запит, пропонують користувачеві завантажити шпалери, скрінсейвери і зображення, які містять шкідливий програмний код. При цьому запит "Brad Pitt screen savers" підвищує ризик зараження аж  до50 %.

Друге місце в списку найбільш небезпечних знаменитостей зайняла актриса і поп-зірка Бейонс (Beyonce). Mcafee попереджає: особливо ризикують ті прихильники її творчості, які хочуть завантажити рінгтони з піснями цієї співачки. Третій рядок в списку належить Джастіну Тімберлейку (JustinTimberlake).

"Чорний список" знаменитостей продовжують актриса Хайді Монтаг, співачка Марайя Кері і актриса Джесіка Альба.

Ліндсі Лохан, Кемерон Діас, Джордж Клуні і "особливо небезпечна" Анжеліна Джолі, яка недавно спричинила масоване розповсюдження шкідливого ПЗ, поступово здають свої позиції і скочуються на останні рядки своєрідного хіт-параду.

За словами старшого віце-президента підрозділу Macafee Produc tDevelopment & AvertLabs Джефа Гріна, кіберзлочинці використовують безліч різних методів, щоб підштовхнути користувачів до зараження власних машин. Найпростішим і в той же час ефективнішим способом є розповсюдження пліток про відомих людей. Також часто на заражені сайти потрапляють користувачі, що шукають шпалери для робочого столу із зображенням кумирів, скрінсейверів і рінгтонів.

Як відзначив Грін, нестримне бажання американців бути в курсі подій життя своїх кумирів робить їх легкою здобиччю кіберзлочинців.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечнішу для інтернету знаменитість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути