пʼятниця, 26 лютого 2010 20:15

Назвали кращий хмарочос 2009 року

Назвали кращий хмарочос 2009 року

81-поверховий будинок Aqua в Чикаго, в якому розташовані готель і житловий комплекс, визнано кращим хмарочосом 2009 року за версією німецького банку даних про об"єкти нерухомості Emporis. Як повідомляє The Independent, нагорода присуджена архітекторам будівлі "за досягнення в галузі дизайну" і образність архітектурного рішення.

Не зважаючи на незвичайний дизайн, хмарочос висотою 250 метрів не вибивається із загальної панорами Чикаго, відзначили в конкурсній комісії. За словами журі, архітекторам вдалося знайти рішення, при якому будинок, який здалеку здається досить пересічним, при наближенні до нього проявляє свої незвичні "рідинні" контури, що може стати приємним сюрпризом для перехожого.

За словами організаторів конкурсу, проект Aqua окреслив нові стандарти в конструюванні наступного покоління висотних житлових та готельних будинків.

Фотографії будівлі можна побачити на сайті Emporis.

Друге місце конкурсна комісія віддала 23-поверховій вежі 0-14 в Дубаї, а бронза залишилася за 69-поверховим житловим комплексом The Met в столиці Таїланду.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Назвали кращий хмарочос 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути