Ексклюзиви
понеділок, 09 жовтня 2023 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали ключовий елемент російських атак по Україні

Назвали ключовий елемент російських атак по Україні
Іранська допомога Росії у війні проти України включала сотні безпілотних літальних апаратів та артилерійські боєприпаси. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Іранські дрони-камікадзе стали ключовим елементом російської кампанії з завдання дальніх ударів по Україні.

Допомога Тегерану Російській Федерації у війні проти України включала сотні безпілотних літальних апаратів та артилерійські боєприпаси, повідомило 9 жовтня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Партнерство Росії з Іраном останніми роками зміцнилося. Цьому посприяло й повномасштабне вторгнення російського диктатора Володимира Путіна до України. Міжнародна ізоляція змусила Москву перенаправити свої зовнішньополітичні зусилля у бік раніше менш бажаного партнерства. Кремль змушений був піти на такий крок, щоб отримати дипломатичну, економічну та військову підтримку", - звітує британська розвідка.

Російсько-іранські дипломатичні та економічні зв'язки також активізувалися. Взаємодія Росії з Іраном через багатонаціональні форуми майже напевно посилиться після нещодавнього вступу Ірану до Шанхайської організації співробітництва та його запрошення приєднатися до економічного форуму БРІКС.

Угода між РФ та Іраном тепер значно розширена і включає збирання та виробництво БПЛА за ліцензією на підприємстві в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе Росія сама виготовляти дрони Shahed: Ігнат пояснив

Тегеран нещодавно заявив, що Росія за два роки війни інвестувала до Ірану $2,76 млрд.

"Економічні зв'язки, швидше за все, поглиблюватимуться, оскільки РФ прагне пом'якшити наслідки санкцій", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

Вантажні авіарейси з Ірану до Росії вже стали регулярними. Не виключено, що зброю до РФ доставляють ще й морем. Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Ймовірно, до Росії транспортують великі партії іранських дронів кораблями через Каспійське море. Окупанти також працюють над запуском внутрішнього виробництва БПЛА за підтримки Ірану, повідомляє розвідка Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ключовий елемент російських атак по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути