вівторок, 15 червня 2010 13:45

Назарбаєва призначили лідером нації

Назарбаєва призначили лідером нації

У Казахстані набув чинності закон, що проголошує першого і поки єдиного президента цієї країни Нурсултана Назарбаєва лідером нації.

Закон був опублікований і набув чинності незважаючи на те, що сам Назарбаєв раніше висловлювався проти його прийняття. На думку президента, не можна стати лідером нації лише завдяки внесенню змін до законодавчих актів.

"Якщо в майбутньому виникне будь-яка серйозна загроза розвитку країни і безпеки її громадян, територіальній цілісності і національним інтересам, я сам попрошу додаткових повноважень і, впевнений, отримаю їх, надавши необхідну аргументацію", - говорив Назарбаєв раніше.

Втім він не повернув до парламенту закон, який йому спочатку не сподобався. Згідно з місцевими законами, прийнятий парламентом закон, який не був відхилений главою держави упродовж місяця, вважається підписаним і набуває чинності.

Нововведення передбачають, що лідер нації і його найближчі родичі отримують імунітет від кримінального переслідування. Окрім того, у КК Казахстану вносяться поправки, згідно з якими публічна образа лідера і перешкоджання його діяльності передбачає притягнення до відповідальності.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєва призначили лідером нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути