понеділок, 10 листопада 2008 15:24

Назарбаєв таємно купив будинок на вулиці мільярдерів

Президент Казахстану таємно придбав один з найдорожчих будинків Британії, повідомляє газета TheTimes, посилаючись на колишнього керівника служби безпеки країни.

"Особняк Топрака" на Бішопс-авеню в Хемпстеді, на півночі Лондона, відомій як вулиця мільярдерів, був придбаний за 50 млн фунтів стерлінгів компанією, контрольованою магнатом у сфері нерухомості.

Колишній глава казахської розвідки заявив, що компанія діє на користь президента Нурсултана Назарбаєва.

"Особняк Топрака належить Назарбаєву", - заявив Альнур Мусаєв, який керував організацією-спадкоємицею КДБ в Казахстані. Президент, додав він, хотів приховати цю частину операції.

За словами Мусаєва, придбання було частиною політики сім"ї Назарбаєвих по вкладанню грошей за кордоном.

За його словами, президент Казахстану особисто отримував прибуток від багатства своєї нафтогазової компанії.

"Є тенденція вкладати засоби в нерухомість і землю в Британії", - відзначив Мусаєв, який також раніше очолював службу особистої охорони президента і був вимушений виїхати до Австрії минулого року, коли його звинуватили в участі в змові проти Назарбаєва.

Проте нинішній господар особняка Хуссейн Гандехарі, який офіційно придбав його разом зі своєю матір"ю, стверджує, що президент Казахстану ніякого відношення до цього не має. Він не заперечує, що знайомий з Назарбаєвим і навіть працював з ним над добродійними проектами. Далі за це їх відношення не заходили. І хоча Назарбаєви досить забезпечені люди, ніяких операцій на покупку особняка в Лондоні вони не укладали, повідомляє "Інопресса".

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв таємно купив будинок на вулиці мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути