Ексклюзиви
пʼятниця, 30 грудня 2011 10:40

"Назарбаєв вбиває людей" - львів'яни підтримали казахів
6

Фото: Фото: Анастасія Бахур

Вчора у центральній частині Львова о 13 годині півтора десятка людей провели акцію у підтримку робітників Казахстану. Акцію організували автономні націоналісти.

Захід проходив у форматі інформаційного мітингу: семеро людей стояли із плакатами, інша частина роздавала перехожим листівки. У листівках розповідалося про події у Казахстані. На плакатах були написи: "Нафта не коштує крові", "Назарбаєв вбиває людей", "Жанаозен – місто невинних смертей". Поруч стояв хлопець. Який у мегафон пояснював політичну ситуацію у Казахстані та вигукував гасла.

ВІДЕО: В Інтернеті з'явилося відео, як правоохоронці розстрілюють людей у Казахстані

"Казахським робітникам не виплачували довгий час заробітну платню, - розповів організатор акції Петро. – Вони почали страйкувати ще у травні. Нафтовики постійно влаштовували протести. Та перед новим роком виникла сутичка із поліцією. Тоді на протестувальників наїхав поліцейський автомобіль і почалася бійка. Поліцейські відкрили вогонь на ураження. Там більше сотні вбитих. Ми вважаємо, що за такі дії президент Назарбаєв має відповісти. А простим людям ми виражаємо підтримку таким чином!", - сказав він.

Націоналісти простояли в центрі близько години, роздали кілька сотень інформаційних листівок. Люди позитивно реагували на подію, хоча і не розуміли чому львівська молодь виражає підтримку далеким казахам.

Зараз ви читаєте новину «"Назарбаєв вбиває людей" - львів'яни підтримали казахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути