вівторок, 11 березня 2008 12:51

Науковці розробили ліки проти метастазів

Група вчених з університету Вашингтона в Сент-Луїсі (Washington University School of Medicine in St. Louis) розробили нові ліки, які ефективно борються з метастазами раку.

Як відомо, злоякісні клітки розносяться по організму людини з потоком крові, і під час свого просування кровоносною системою знаходять захист у клітин, відповідальних за згортання крові, – тромбоцитів. Саме тромбоцити, за словами фахівців, захищають ракові клітини від атак імунної системи.

Враховуючи ці факти, учені створили новий лікарський препарат, який послаблює дію тромбоцитів, проте не призводить до тривалих кровотеч при невеликій подряпині.

На даний час фахівці проводять перші досліди на лабораторних мишах, проте, вже з упевненістю заявляють, що препарат показує значне зниження метастазів.

Згідно оцінкам Всесвітньої організації охорони здоров"я(ВООЗ), рак є провідною причиною смерті в усьому світі, і від цього захворювання з 2005 по 2015 роки помре 84 мільйони людей.

Експерти також повідомляють, що близько 40% ракових захворювань можна запобігти завдяки утриманню від споживання тютюну, регулярній фізичній активності і здоровому харчуванню, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Науковці розробили ліки проти метастазів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути