середа, 10 березня 2010 09:33

НАТО планує використати російські радари в системі ПРО

НАТО планує використати російські радари в системі ПРО

Програма з розгортання систем ПРО в Європі передбачає можливість співпраці з Росією, заявив верховний головнокомандуючий Об"єднаними збройними силами НАТО адмірал Джеймс Ставрідіс.

"Програма ПРО є гнучкою... Вона ... пропонує можливості для партнерства з Росією в можливому використанні її радара", - сказав Ставрідіс, виступаючи у вівторок на слуханнях в сенатському комітеті зі збройних сил.

За його словами, в рамках створення системи ПРО також можлива співпраця з Ізраїлем в сфері протиповітряної оборони та технологій.

"Ми в США не робили акценту для ринку на високих технологіях, і тепер наші потреби були б задоволені, якщо ми звернемося за допомогою до наших союзників", - відзначив Ставрідіс.

Адмірал назвав нову систему ПРО украй своєчасною і повторив, що вона створюється для захисту від іранських ракет середньої дальності.

"Вона дозволить нам бути готовими і залишатися гнучкими, тоді як можливості Ірану з використання балістичних ракет ростуть.. Іран турбує нас з багатьох напрямків", - відзначив Ставрідіс.

Президент США Барак Обама і глава Пентагону Роберт Гейтс 17 вересня оголосили про внесення коректив до планів зі створення системи протиракетної оборони. США не відмовилися від розміщення наземних елементів ПРО в Європі, всього лише відстрочивши початок їхнього розгортання до 2015 року.

Повністю позиційний район ПРО, включаючи наземну структуру, буде створений до 2020 року в чотири етапи. До моменту появи перших наземних об"єктів узбережжя Європи патрулюватимуть військові кораблі США з ракетами-перехоплювачами на борту.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «НАТО планує використати російські радари в системі ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути