четвер, 11 червня 2020 17:22

"Наступив на я**ця Авакову" - інтернет про підозру Стерненку

"Наступив на я**ця Авакову" - інтернет про підозру Стерненку
Сергія Стерненка підозрюють в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Фото: facebook.com/sternenko

Підозра в умисному вбивстві активісту Сергію Стерненку не могла залишитися без уваги користувачів соцмереж. Gazeta.ua зібрала думки людей з цього приводу.

Підозра у вбивстві - це особистий наказ Службі безпеки України від президента Володимира Зеленського. Так вважає блогер та активіст Назар Приходько.

"Сергій зібрав за ці роки потужну доказову базу своєї невинуватості. Мужньо відбивався, вів потужну інформаційну війну фактично самотужки . А ще - наступив на я*ця Авакову, будучи співзасновником ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?", підтримуючи на судах Марусю Звіробій та фігурантів справи Шеремета. Я переконаний, що за цим рішенням СБУ стоїть Банкова. Зеленського могли дотиснути з цього питання, а той подзвонив Баканову... Давайте не забувати, що є дві СБУ - нормальна і Баканов", - каже Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненку найближчим часом оберуть запобіжний захід: що просять слідчі

"Дов****би", - каже про тих, хто готував Стерненку підозру, активіст Роман Сініцин. І демонструє ніж, схожий на той, за який Сергія звинувачують у носінні холодної зброї.

"От ножичок Емерсон, майже аналогічний тому, за який пред'являють Стерненку "незаконне поводження з холодною зброєю", це вдогонку умисному вбивству. Вільно продається в магазинах, не є холодною зброєю, на що є відповідні сертифікати й експертизи", - написав Сініцин.

Українська Гельсінська спілка з прав людини застерегла Офіс генерального прокурора та Службу безпеки України від політичних рішень у ході слідства у так званій справі Сергія Стерненка та вважає кримінальне переслідування активіста політично вмотивованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат пояснив, що не так із підозрою Стерненку

"У трьох кримінальних провадженнях, де Сергій Стерненко є потерпілим, йдеться про три послідовні напади на Сергія, у жодному з яких слідством не встановлено замовників та досі не притягнуто до кримінальної відповідальності виконавців", - йдеться в повідомленні.

Із сьогоднішнього дня кожен із нас - у небезпеці. Кожен, хто ризикне захистити себе або свою сім'ю, може бути заарештований і посаджений у в'язницю, вважає військовий із 20-ї ОМПБ Едмонд Саакян.

"Щось я починаю нудьгувати, за гаркавим генпрокурором. У нього хоч і не було юридичної освіти, але він був набагато адекватніше за нинішню мадам, висловлювання і вчинки якої ніяк не в'яжуться зі статусом генерального прокурора", - каже Саакян.

На колишнього лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка напали двоє невідомих в Одесі 24 травня 2017 року. Тоді одного з чоловіків Сергій смертельно поранив ножем. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові.


Зараз ви читаєте новину «"Наступив на я**ця Авакову" - інтернет про підозру Стерненку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути