пʼятниця, 30 липня 2021 13:23

Настільні ігри та головоломки: від класики до свіжих трендів

Настільні ігри та головоломки: від класики до свіжих трендів
Фото: Блог Покупон

У настільних ігор є багатомільйонна армія фанатів, яка збирається компаніями в два, три, п'ять чи навіть десять чоловік, щоб весело і цікаво провести вільний вечір. Але всі ці люди грають в різні ігри, збирають різні головоломки і пазли, у них свої переваги за жанрами, тематикою, рівнями складності і віковим обмеженням для розваг.

Давайте спробуємо визначити найпопулярніші "настолки" і гри для зарядки розуму, які сьогодні можна купити.

З каталогом популярних настільних ігор, як класичних, так і зовсім нових, ви можете на сайті найбільшого українського магазину іграшок "Будинок Iграшок".

3D-пазли і двомірна класика

Пазли - це одне з небагатьох ігрових розваг, яким можна насолоджуватися на самоті. Пазлів сила-силенна, і відрізняються вони не тільки розміром полотна, кількістю елементів і тим, що зображено на картині.

Показовий приклад - це тривимірні головоломки. Це теж різновид пазлів, тільки збирати воєдино потрібно повноцінну конструкцію. Наприклад, лондонський Тауер або Титанік в зменшеному масштабі.

Дженга

Напевно, це найпопулярніша в усьому світі гра, для якої не потрібно вчити складні правила. У вас є вежа з дерев'яних паличок, яку ви поступово і по черзі розбираєте. Головна умова - діставати елементи конструкції так, щоб вежа не впала. Незважаючи на те, що гра здається елементарної, у великій компанії Дженга може стати дуже інтригуючим заходом.

Монополія

Сама продається настільна гра в усьому світі. У неї є кілька різновидів, але базові правила залишаються завжди одні й ті ж - у вас ігрове поле, фігурки, які ходять по ньому, заробляючи і витрачаючи свої гроші, купуючи компанії і нерухомість, потрапляючи в тюрму або боргові ями. Гра дуже захоплююча, а якщо врахувати, що в ній можна створювати альянси і союзи, то навіть велика компанія зможе легко вбити за Монополією 4-5 годин.

Настільні стратегії

Для тих, хто хоче більш складних і захоплюючих ігор, підійдуть різноманітні настільні стратегії - у них більше правил, а й сам процес більш цікавий. Тематика настільних стратегій може бути будь-який - від всесвіту Warhammer 40 000 до "Ігри Престолів", від "Володаря кілець" до "Зоряних Воєн". Є й унікальні проекти. Наприклад, "Колонізатори" або "Каркассон".

Зараз ви читаєте новину «Настільні ігри та головоломки: від класики до свіжих трендів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути