вівторок, 24 березня 2009 13:28

Настає друга хвиля кризи

Настає друга хвиля кризи
У вівторок на розширеній колегії Мінекономрозвитку РФ глава Мінфіну ОлексійКудрін зробив декілька важливих заяв.

По-перше, міністр фінансів висловив думку про те, що підйом світових фондових ринків і підвищення цін на нафту - це тимчасове явище. І скоро на нас чекає нова корекція і нове зниження фондових індексів. Нагадаємо, що в понеділок ціни на нафту на світових ринках підвищилися, а сьогодні ( вперше за 4 місяці) ціна нафти ОПЕК подолала планку в 50 доларів за барель.

"Виклики світової кризи зберігаються. Деякий підйом фондових ринків і підвищення цін на нафту не повинні нас розслабляти. Це, швидше за все, тимчасове покращення, і з урахуванням основних індикаторів американської та світової економік найближчим часом буде нова корекція та нове зниження фондових індексів", - сказав у вівторок Кудрін.

Крім того, глава Мінфіну спрогнозував другу хвилю проблем, яка накриє російські банки. Це станеться через неповернення кредитів підприємствами, оскільки попит на товари помітно знизився, склади забиті продукцією, а фірмам нічим повертати борги за позиками.

"Ми чекаємо на другу хвилю проблем, зокрема в банківській системі, у зв"язку з неповерненням кредитів підприємствами", - заявив Кудрін.

Не дивлячись на те, що у вівторок ринок відкрився позитивними значеннями, ближче до 11 ранку падіння індексу ММВБ прискорилося, а індекс РТС перемістився в негативну зону.

Так ринок чутко відреагував на заяву глави Мінфіну РФ Олексія Кудріна про швидку корекцію світових ринків. Тому найбільше падіння демонструють котирування акцій нафтових компаній.

На 9.49 за київським часом індекс ММВБ скоротився на 2,48% - до 828,77 пункту. Індекс РТС впав до цього часу на 0,33%, до 734,75 пункту.

За матеріалами КП, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Настає друга хвиля кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути