пʼятниця, 25 жовтня 2019 15:15

"Наше становище вкрай ганебне" - Волох про скандал у США

"Наше становище вкрай ганебне" - Волох про скандал у США
Україна уже втягнута у передвиборчу м'ясорубку США. Щоб вибратись звідти, потрібне мистецтво лавірування та дипломатії. Фото: Тарас Подолян

Ситуація з тиском Трампа на Зеленського та ініціативою імічменту дуже закручена.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить бізнесмен і публіцист Карл Волох

"Не розумію, чому усі бачать тільки поганого Трампа, не помічаючи зловживання колишнього віце-президента США Джо Байдена. У його діях відверта корупція. 2014-го проти усіх колишніх посадовців часів Януковича порушили кримінальну справу. До цього часу пан Злочевський, який був міністром екології, видав своїй фірмі "Бурісма" масу ліцензій на перспективні родовища. 2014-го після приїзду в Україну Байдена у раді директорів цієї компанії з'являється його син Хантер із шалено великою заробітною платнею. Дві кримінальні справи проти "Бурісми" ведуться у Генпрокуратурі. Її керівника знімають після ультиматуму Байдена. Мінімально - це конфлікт інтересів. Максимально - це зловживання владою та корупція", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США скасовують санкції проти Туреччини

На думку експерта, Трамп не міг по-іншому добитися, щоб в Україні розслідувались зловживання його майбутнього опонента.

"Хтось зі Сполучених Штатів мав сказати нашим керівникам, що зможе забезпечити "дах" і прикрити у разі чого. Нашим не вистачило б політичної волі, щоб без цього почати розслідування. Трамп вирішував своє шкурне питання та зводив рахунки з Байденом. Але американці мають право знати, чи їхній кандидат у президенти корупціонер або ні.

Ми не хочемо зіпсувати стосунки з демократами. А Трамп налаштований добиватись цього розслідування. Ми уже втягнуті в їхню передвиборчу м'ясорубку. Щоб вибратись звідти, потрібне мистецтво лавірування та дипломатії. На жаль, Зеленський не має такого рівня. І наше становище сьогодні вкрай ганебне", - вважає Карл Волох.

Чиновники Адміністрації президента докладали великих зусиль, щоб отримати від України розслідування щодо конкурента Дональда Трампа на виборах Джо Байдена в обмін на військову допомогу та зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі.

Такі свідчення у справі про імпічмент Трампа дав тимчасово повірений в справах США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє Politico з посиланням на джерела в Капітолії.

Зараз ви читаєте новину «"Наше становище вкрай ганебне" - Волох про скандал у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути