вівторок, 31 березня 2009 09:25

NASA продемонструвало космічний апарат для польотів на Марс

NASA дозволило відвідувачам Національного музею у Вашингтоні роздивитися макет нового космічного апарату натуральних розмірів. Він призначений для транспортування астронавтів США на Місяць і Марс.

Космічний корабель "Оріон" замінить "Спейс шаттл" NASA, як вважається, в 2010 році. Саме він в наступні роки стане головним апаратом для вивчення Місяця та Марсу.

"Ми дуже пишаємося тим, що побудували цей космічний апарат, провели його тестування і демонструємо його зараз, тим, що здійснюємо перехід від космічного "човника" до наступного покоління космічних апаратів ", - сказав Дон Пірсон, керівник проекту "Оріон". Оріон - яскраве сузір"я, яке назвали на честь бога-мисливця з давньогрецької міфології.

NASA планує використовувати "Оріон" для польоту астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС) до 2015 року. Капсула доставлятиме екіпаж на станцію кожні шість місяців, а там будуть відпрацьовуватися усі робочі моменти перед польотами на Місяць і Марс.

Подорожі на Місяць плануються на 2020 рік, а на Марс, можливо, - у середині 2030-х років.

"Головна наша мета - польоти на Марс", - сказав Пірсон. Але мандрівка до червоної планети триватиме три роки, а саме 6-9 місяців, щоб дістатися туди, і значний час треба чекати, поки планета повернеться так, щоб злетіти і повернутися назад на Землю.

NASA планує також зайняти перше місце у польотах на Місяць, подорож туди займає тільки три дні. Кожен візит буде тривати шість місяців, астронавти створять там табір і на практиці відпрацюють те, що збираються робити на Марсі.

На проект буде виділено $ 2 млн, автори проекту повинні переконатися в тому, що членів екіпажу можна буде врятувати у бурхливих хвилях Атлантики у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Модель "Оріона" важить 8 тонн. 6 квітня капсулу скинуть в Атлантичному океані біля берегів Флориди для того, щоб перевірити усі фізичні параметри під час посадки.

Виконавці проекту - Lockheed Martin Space Systems з Денвера та Orbital Sciences Corp of Dulles, штат Вірджинія. Кількість місць для астронавтів буде встановлено влітку, повідомляє агентство Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «NASA продемонструвало космічний апарат для польотів на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути