Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 18:47

Народний синоптик дав прогноз погоди на липень

Народний синоптик дав прогноз погоди на липень
Народний синоптик прогнозує, що погода буде сприятлива для колосових культур. Фото: Ольга Стенько

Липень буде теплий, з підвищенням температури й дощами, на кінець місяця прийде прохолода та зливи.

Таку погоду на другий місяць літа прогнозує народний синоптик Леонід Горбань.

"Очікую помірну теплу погоду увесь місяць. 3-4 липня - дощі. 16-17 липня - дощі, грози, висока ймовірність граду. 22-24 - зливи, подекуди дуже сильні. З 25 липня і до кінця місяця - переважно суха та спекотна погода. В останній тиждень по всій території очікується зниження температури в середньому до 22-25 градусів удень та 14-17 вночі", - розповів Леонід Іванович.

За його словами, найчастіше за прогнозами погоди до нього звертаються фермери. А ще - люди, які планують відпочинок. Тож приділяє увагу погодним умовам на Одещині, де в розпалі курортний сезон.

Цього липня на курортах Одеської області передбачає переважно теплу й суху погоду. Найспекотнішими обіцяють бути дні 5 та 18 липня, коли повітря прогріється до +27...30°С. Найпрохолодніші - 3, 6 та 25 числа. Температура опускатиметься до +19°С удень.

"Кінець місяця буде прохолодний - з 25 липня температура коливатиметься в межах 20-22 градусів. Найхолодніша ніч буде 25 липня, температура опуститься до 14 тепла. Дощі випадуть 5, 11, 20 та 29 липня. В середньому за місяць очікується 17-22 міліметрів опадів", - підрахував народний синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека, дощі і "зимове бабине літо": синоптик шокував прогнозом погоди до кінця року

Леонід Горбань вважає, що в центральній Україні липень буде теплий і вологий. Прохолодними будуть ночі 14 та 22 числа. Найменша денна температура +18°С прийде 23 липня. Найвища - понад +32°С очікується 6, 9 та 19 липня. Опадів у середньому випаде 25-32 мм за місяць. Дощовими будуть 6,20, 25 та 29 число.

"У погоді спостерігаємо 7-річний цикл. Щороку вона відповідає одному із 7 знаків. Нині має знак Місяця. Для них характерним є літо вологе і тепле, іноді дуже спекотні дні, особливо в серпні. Липень, як правило, прохолодний і сирий", - сказав Леонід Іванович.

Народний синоптик зауважив, що врожаї колосових озимих і ярих в роки Місяця досягають рекордних показників. Натомість урожаї кукурудзи та соняшнику - середні та нижче середніх.

Грозові дощі пройшли майже в усіх областях України з 30 травня по 1 червня. Найбільше — на Харківщині, Полтавщині, Київщині та Донеччині. Шквальний вітер валив дерева й обривав лінії електропередач. Денна температура не піднімалася вище +10…14°C. Торік у цей час було +22…29°C.

У Харкові 31 травня вода затопила магазини, торговельно-розважальний центр "Караван" і гіпермаркет "Епіцентр". Випав град.

Кліматолог вважає, що затяжні дощі знищать урожай.

Зараз ви читаєте новину «Народний синоптик дав прогноз погоди на липень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути