четвер, 05 березня 2020 08:55

Спека, дощі і "зимове бабине літо": синоптик шокував прогнозом погоди до кінця року

Спека, дощі  і "зимове бабине літо": синоптик шокував прогнозом погоди до кінця року
Погода до кінця року порадує українців сюрпризами. Фото: slovoproslovo.info

Весна прийшла в Україну без запізненнь, але подарує ще кілька сюрпризів. Посеред квітня вночі можливі заморозки. А травень порадує мало не літнім теплом. Улітку тепло чергуватиметься із прохолодою та інтенсивними дощами з градом.

Осінь покропить дощами та двічі зігріє "бабиним літом". Зима наступить із незначним похолоданням, але потішить і нетиповим для цього періоду теплом — "зимовим бабиним літом", каже народний синоптик Володимир Деркач, передає Полісся.

Весна
Березень буде із невеликими опадами, із середини декади і до кінця буде досить вітряно. Температура цього відрізка неоднозначна — вночі "-", а вдень здебільшого "+". Але разом з тим досить високою є ймовірність і денних морозів. У другій декаді спостерігатимуться температурні гойдалки, а далі суттєво потепліє і до кінця буде комфортно. Останній десятиденний відрізок березня теж суттєво не розчарує. Попри незначне зниження температури весна вже не відступить.

Початок квітня буде трохи прохолодним, можливі невеликі опади. Друга десятиденка продовжить тенденцію потепління (із невеликими перервами на 1-2 дні, вночі можливі навіть заморозки). Перед Великоднем потепліє, але буде вітряно. Опади протягом цього періоду будуть дуже незначні. Лише третя декада принесе більше опадів, але потепління ще доведеться почекати.

Травень розпочнеться із невеликих опадів. Але це не позначиться на температурі повітря. Спостерігатимо мало не літні температурні показники. Таке тепло протримається і захопить початок другої декади. А ось далі дощі трохи "вгамують" температуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві найтепліші за 140 років ночі

Літо
Початок літа буде досить погожим, у деякі дні — навіть спекотно. Але із середини першої декади температура трохи знизиться, можливі невеликі короткочасні дощі. До кінця червня буде тепло, але не спекотно.

Перша декада липня потішить справжнім літнім теплом, інколи траплятимуться навіть спекотні дні, майже без опадів. У середині місяця можливі невеликі опади. До кінця місяця погода стабілізується і далі триватиме справжнє літо.

Початок серпня зустріне помірним теплом. Приблизно у середині місяця можливі невеликі короткочасні дощі, проте вони не вплинуть на високу температуру, яка й далі продовжить зростати. Лише у третій декаді місяця температура почне потроху опускатись, ночі ставатимуть холоднішими. Але календарне літо у серпні не закінчиться.

Осінь
Перший місяць осені перейме від кінця серпня помірне тепло вдень і прохолодні ночі. Але вже із середини декади чи навіть трохи раніше добряче потепліє. Це тепло захопить майже усю другу декаду і лише під її кінець температура знизиться. Зрідка можливі короткочасні дощі. Остання десятиденка також подарує гарну погоду, її можна вважати "бабиним літом". Помірне тепло вдень, прохолодні ночі, але без заморозків, і брак дощу — таким буде кінець першого місяця осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найтепліша за 139 років" – метеорологи про річну погоду в Києві

Погода зіпсується із середини першої декади жовтня. Задощить, температура знизиться. За кілька діб знову потепліє. До кінця місяця дощі чергуватимуться із потепліннями. В останні десять днів вночі можливі заморозки або просто сильне зниження температури.

Листопад почнеться із дощів. А десь із середини першої декади прийде "бабине літо. Десь із середини місяця погода зіпсується, прийдуть середньої інтенсивності дощі з переходом у сніг, на 2-3 дні знизиться температура. Потім знову потепліє. Цей період займе і початок третьої декади. Температура знизиться, хоча не критично. Спостерігатиметься мінусова температура вночі і зрідка вдень.

Зима
Незначне похолодання наприкінці листопада захопить і перші дні зими. Після цього температура підвищиться, зрідка — невеликі опади. Під кінець першої, на початку другої декади спостерігатиметься незначне зниження температури. Посеред місяця потепліє, вдень і вночі зберігатиметься "+". Лише приблизно на свято Миколи вночі можливе зниження температури. Остання декада теж буде теплою із нетиповою як для зими погодою. Очікується "зимове бабине літо". Лише насамкінець року можуть з'явитися незначні заморозки і сніжок.

Середньорічна температура в Україні зростає втричі швидше, ніж у всьому світі. Українці пройшли "точку неповернення" і вже стають свідками різких змін клімату.

Зараз ви читаєте новину «Спека, дощі і "зимове бабине літо": синоптик шокував прогнозом погоди до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути