пʼятниця, 01 липня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Народний Bayraktar": три безплатних "пташки" готують до відправки в Україну

На заводі Baykar Makina в Туреччині вже завершують готувати три безпілотники для передавання Україні. Турецький виробник вирішив передати їх українським бійцям безплатно після того, як дізнався, що українці зібрали необхідні кошти для придбання військових безпілотників.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар. Також він опублікував фото із заводу у Twitter, на якому видно три Bayraktar TB2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конструктор Bayraktar показав перші фото нової моделі безпілотника

"Слова з ділом не розходяться – завершують підготування трьох літаків Bayraktar TB2 для безплатного постачання в Україну в рамках кампанії "Народний Bayraktar". Особисто подякував панам Халуку Байрактару й Сельчуку Байрактару (співвласників компанії Baykar. – Gazeta.ua) за цю неймовірну підтримку", – зазначив Боднар.

Автор: twitter.com/VasylBodnar
  На заводі Baykar у Туреччині вже завершують підготовку трьох безпілотників для передачі Україніі
На заводі Baykar у Туреччині вже завершують підготовку трьох безпілотників для передачі Україніі

Найближчим часом майже всі потужності заводу Baykar Makina, який виробляє дрони Bayraktar, будуть зосереджені на забезпеченні потреб Збройних сил України. Україна замовила ще десятки безпілотників. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він нагадав, що компанія Baykar Makinа передає вже вдруге своїх "пташок" ЗСУ безплатно. Востаннє, коли українці зібрали разом з "Фондом Притули" гроші на три "пташки". Але виробник надав їх безплатно.

Bayraktar у середині 2000-х створив турецький конструктор Сельчук Байрактар. Такі виготовляють у Туреччині. Оснащені радарами, ракетами, камерами. Працюють у верхніх шарах атмосфери, куди не долітають більшість винищувачів. Bayraktar вважають надсучасною зброєю ХХІ ст., яку ніхто не може вразити. Саме ці безпілотники завдають найбільшої шкоди російським найманцям, знищують найсучаснішу російську зброю.

Зараз ви читаєте новину «"Народний Bayraktar": три безплатних "пташки" готують до відправки в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути