понеділок, 06 червня 2022 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Нардепи пропонують змінити процедуру обміну військовополоненими

Нардепи пропонують змінити процедуру обміну військовополоненими
У Верховній Раді хочуть внести зміни до законодавства України щодо процедури обміну військовополонених. Фото: t.me/denisovaombudsman

У Верховній Раді хочуть внести зміни до законодавства України щодо процедури обміну військовополоненими. Зокрема, засуджені в Україні після обміну не будуть зобов'язані відбувати покарання.

6 червня група народних депутатів внесла проєкт закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України щодо врегулювання процедури обміну засуджених як військовополонених. Про це йдеться на офіційному сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені з ОРДЛО не хочуть обміну

Зокрема, документ передбачає, що засуджений звільняється від відбування покарання, якщо ухвалили рішення про його обмін або його включили у списки на обмін як військовополоненого.

Якщо обмін не відбувся, засуджений відбуватиме покарання.

Якщо засуджений, якого обміняли, знову братиме участь у бойових діях і буде повторно затриманий в Україні, він сидітиме у в'язниці весь термін ув'язнення.

Між Україною та Росією відбулося вже кілька етапів обміну військовополоненими з часу повномасштабного вторгнення РФ. 6 травня відбувся дев'ятий обмін полоненими. Тоді вдалося звільнити 41 українця з російського полону.

На кожного полоненого російського загарбника Україна витрачає кошти з бюджету. Утримання одного обходиться у 3 тис. грн на місяць. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька. За її словами, гроші йдуть на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного полоненого терориста.

Точна кількість військовополонених ані з українського, ані з російського боку не відома.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пропонують змінити процедуру обміну військовополоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути