пʼятниця, 08 жовтня 2010 17:29

Напередодні епідемії грипу медики зізналися у минулорічному провалі

Напередодні епідемії грипу медики зізналися у минулорічному провалі

Під час минулорічної епідемії грипу, яка охопила всі регіони України, методи боротьби з хворобою були неефективні.

Про це заявили учасники круглого столу на тему "Як вберегтися від застуди і грипу", що відбулася у п'ятницю, 8 жовтня, у Києві.

Експерти-медики нагадали, що найпопулярніші попереджувальні заходи, якими були вакцинація та впровадження карантинного режиму, що у різних регіонах тривав від 1 до 9 тижнів, не дали змогу запобігти доволі високому рівню смертності .

"Минулої зими на грип та ГРВІ хворіли близько 7 мільйонів українців, і понад 1 тисяча з них померли від хвороби, у тому числі вагітні жінки", - зазначила завідувачка епідеміологічним відділенням Центральної СЕС МОЗ України Марія Ємець.

Можливими причинами невтішної статистики медики назвали малий відсоток вакцинованого населення та недостатню поінформованість громадян. Так, лише 1% українців були щеплені від грипу, в той час я к у країнах Західної Європи цей показник становив 60%.

Також було висловлено думку, що подекуди боротися з епідемією було призначено некваліфікованих фахівців.

"Навряд чи можна довіряти спеціалістам, які рекомендували використовувати "Таміфлю" дітям. До того ж лише в Україні цей препарат дозволили застосовувати понад 5 разів на тиждень", - заявив президент ТОВ "НВК "Екофарм" Анатолій Новік.

Фахівці запевнили, що цього року помилки буде враховано. Наприклад, у Києві вже нині діють 7 центрів безкоштовної вакцинації від грипу і ще 4 планується відкрити до початку епідемії.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в очікуваному епідсезоні 2010-2011рр., в північній півкулі вірус пандемічного грипу А/H1N1/09, як і раніше буде домінувати при одночасної циркуляції вірусів сезонного грипу А/H3N2 і В. Рівні активності пандемії у різних регіонах будуть відрізнятися.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Напередодні епідемії грипу медики зізналися у минулорічному провалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути