четвер, 30 вересня 2010 18:03

Щоб не захворіти на грип, Земна радить ставити своєрідні обереги

— Часто восени чуємо, що до нас "прямує" якийсь черговий вірус грипу: то індійський, то гонконгський, то австралійський, то вірус С чи типу А, — каже лікар-травник, цілитель Наталя Земна. — Однак ми повинні вміти захистити свій організм. Передовсім — зміцнюючи імунітет.

Тільки сильна, захищена імунна система встоїть перед інфекційними вірусами.

— Збудником грипу є вірус, який розмножується в слизовій оболонці верхніх дихальних шляхів і поширюється повітряно-крапельним шляхом. Тобто коли людина кашляє, чхає або навіть розмовляє, — пояснює Наталія  Петрівна. —  Хворий є джерелом інфекції. Особливо небезпечний у перші п"ять днів захворювання. Можливо, він навіть не здогадується, що захворів на грип, але незабаром з"являються млявість, загальна слабкість, головний біль, "ломить" у всьому тілі, болять суглоби, м"язи. Потім додаються нежить, кашель, температура піднімається до 38, буває і 40 градусів. А ускладнення після хвороби позначається на роботі нирок, серця, навіть головного мозку.

Щоб не захворіти на грип, Земна радить ставити своєрідні обереги.

— Насамперед це всім відома і доступна цибуля. Раніше і нині мудрі господині, аби не допустити грип до свого дому, нарізали дрібненько цибулю городню, ставили на тарілочках в усі кутки оселі, а біля порогу — з обох боків, щоб її сильні фітонциди вбивали віруси грипу. І навіть якщо хворий зайде до хати, фітонциди цибулі обеззброять принесений ним вірус.

Ефективною є інгаляція над парою відвареної картоплі. Корисно пити теплий чай із суміші ягід калини, малини та чорної смородини.

Наталя Земна — автор багатьох лікарських засобів із цілющих трав. Їх можна придбати в аптеках "Зелена планета":

ГРИПОЛІК — знижує температуру тіла природним шляхом, зменшує симптоми інтоксикації, полегшує перебіг захворювання, попереджує ускладнення.

РЕСПІРАН — призначений для лікування гострих респіраторних інфекцій. Найвища активність препарату — на початку захворювання. Хворобу можна зупинити, застосовуючи респіран, за кілька годин.

ІМУНАТ — підвищує резистентність організму до інфекційних і соматичних захворювань, підтримує гомеостаз, стимулює метаболічні процеси в органах і тканинах.

НАЗАЛІК — має бактерицидну та протизапальну і, деякою мірою, судинозвужувальну властивості.

ГАЙМОРОЛІК — протизапальний засіб. Має пом"якшувальні, ранозагоювальні, знеболювальні, антибактеріальні і високі фітонцидні властивості.


Детальнішу інформацію можна отримати в аптеках "Зелена планета"

Зараз ви читаєте новину «Щоб не захворіти на грип, Земна радить ставити своєрідні обереги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути