понеділок, 28 травня 2018 10:48

"Нападника відпустили на свободу, як свідка" - Найєм про напад на Стерненка

"Нападника відпустили на свободу, як свідка" - Найєм про напад на Стерненка
Керівнику громадської організації "Небайдужі" Сергію Стерненку не забезпечили охорони після третього замаху на його життя. Фото: styler.rbc.ua

Керівнику громадської організації "Небайдужі" Сергію Стерненку не забезпечили охорони після третього замаху на його життя.

На це звернув увагу народний депутат Мустафа Найєм, який бачився із активістом у столичній лікарні.

"По-перше, після трьох замахів Сергій лежить без охорони. За його словами, після перших двох він вже звертався до поліції, але охорону йому так і не виділили. До Києва його супроводжували двоє співробітників, які знялися з поста на наступний день після операції. Я думаю, поліція має забезпечити його безпеку як під час лікування, так і протягом усього розслідування", - написав Найєм в Facebook.

Депутат здивований, що один з нападників не затриманий, а перебуває у статусі свідка.

"Другий нападник відпущений на свободу в статусі свідка і теоретично в будь-який момент може сховатися від слідства. Не оголосили підозру й самому Сергію. Тобто у справі, в принципі, немає кваліфікації дій учасників. Враховуючи, що йдеться про вбивство, та й сама справа стала резонансною, це, м'яко кажучи, викликає здивування", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дрібним підприємцям вигідніше в складі України" - Стерненко про настрої в Одесі

Сам Стерненко, який проходить курс лікування в одній з лікарень Києва, вимагає забрати з Одеси справу про замах на нього та передати іншим слідчим органам. У своєму відеозверненні в Facebook, активіст нагадав, що він є підозрюваним у кримінальній справі про сутички в Літньому театрі Одеси. А начальник одеської поліції Дмитро Головін має статус потерпілого у цьому ж провадженні.

Постраждалого екс-лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненко, на якого напали з ножем 24 травня, несподівано вигнали з міської лікарні №1, незважаючи на погане самопочуття.

Лікарня без попередження перестала надавати йому медичну допомогу, пославшись на виписку, датовану 25 травня. Це сталося ввечері 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Нападника відпустили на свободу, як свідка" - Найєм про напад на Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути