пʼятниця, 22 жовтня 2021 03:33

Податкову декларацію будуть подавати всі українці - Гетманцев

Податкову декларацію будуть подавати всі українці - Гетманцев
Гетманцев розповів про податкову декларацію. Фото: РБК

У парламенті розробляють законопроєкт про декларування майна українцями, який націлений на регулювання реальних доходів громадян з оподаткуванням.

Він торкнеться тільки дорогих покупок, зроблених вже після прийняття закону, на вже наявне майно буде діяти так звана податкова амністія, розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі токшоу "Право на владу".

Він зауважив, що поки чітко не позначено, яка саме ціна покупки робить її дорогою, але припускає, що мова йде про нерухомість, елітні авто та інші предмети розкоші.

"Цей проєкт передбачає методи непрямого контролю, ніяких переслідувань не буде. Він означає лише право держави попросити у своїх громадян показати декларацію і дізнатися, звідки у них гроші на те чи інше придбання. Якщо ж виявиться, що вартість покупки перевищує його дохід у багато разів, йому треба буде виплатити податок з цієї різниці", - вказав політик.

Таким чином парламент розраховує вивести з тіні економіку, побудовану на багаторічному негласному договорі, коли підприємці платять зарплату в конвертах, а держава цього нібито не помічає через корупцію по всій вертикалі. Саме такі механізми мотивації і права для громадянина добровільно заповнювати декларації і є стратегією за прикладом більшості цивілізованих західних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці мають заповнювати нульову декларацію - пояснює міністр

Українці добровільно задекларували 90,5 млн грн. До бюджету пішли 4,5 млн грн. Податкова амністія дозволяє громадянам, які ухилялися від сплати податків, відкрити свої справжні доходи та уникнути покарання.

Зараз ви читаєте новину «Податкову декларацію будуть подавати всі українці - Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути