середа, 12 жовтня 2011 15:28

Найшвидший вершник Таїланду, що осідлав буйвола, отримав нагороду $320
5

Фото: Фото: www.all4pet.ru

Традиційні перегони на буйволах, які проводяться вже близько 140 років, пройшли в місті Чонбурі, адміністративному центрі однойменної провінції Таїланду, за 50 кілометрів від курорту Паттайя, повідомляє в середу РІА Новини.

Змагання відбулися в заключний день щорічного сезонного фестивалю, який проходив у Чонбурі з 7 по 11 жовтня. У програмі фестивалю були також музичні конкурси, змагання з тайського боксу "муай тай" та інших національних видів спорту. Усі дні фестивалю працював ярмарок, на якому були представлені вироби народних промислів.

Вершники, що зайняли перші три місця, отримали від адміністрації міста грошові призи в розмірі від 7 до 10 тисяч таїландських бат (250 - 320 доларів) і цінні подарунки.

Стрибки на буйволах, що стали кульмінацією фестивалю, проводяться в Таїланді тільки в провінції Чонбурі. Їх проведення має вікову історію і пов'язане із завершенням циклу сільськогосподарських робіт, коли рис на полях уже дозрів, а врожай ще не зібраний. Буйвол завжди був у Таїланді головною тягловою твариною, що використовується в сільському господарстві.

"Ми пишаємось тим, що саме в нашій провінції підтримується традиція, якою ми віддаємо данину поваги цим могутнім тваринам, нерозривно пов'язана з життям і побутом наших селян", - сказав РІА Новини мер Чонбурі Дечо Конгчайясукхават.

"Достеменно відомо, що перші такі перегони проводились у нас ще за правління короля Рами V. Стрибки завжди влаштовують ближче до кінця сезону дощів, напередодні закінчення буддійського посту. Зазвичай ми запрошуємо в них брати участь і наїзників з інших провінцій, але цього року через повені вони не змогли приїхати", - пояснив Конгчайясукхават.

Зараз ви читаєте новину «Найшвидший вершник Таїланду, що осідлав буйвола, отримав нагороду $320 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути