пʼятниця, 06 лютого 2009 17:15

Найшвидший у світі електричний мотоцикл (ФОТО)

У четвер в Каліфорнії на конференції Technology, Entertainment and Design американська компанія Mission Motors представила свою першу розробку - мотоцикл на електротязі, що представники фірми називають найшвидшим електричним "байком" у світі. Як говориться в офіційному прес-релізі виробника, максимальна швидкість новинки становить 240 кілометрів на годину.

Мотоцикл, який одержав назву Mission One, обладнаний трифазним електродвигуном, максимальний обертальний момент якого вже буквально з "нульових обертів" в хвилину становить 135 Нм. Мотор живиться від комплекту літій-іонних акумуляторів, підзаряджається за допомогою системи регенерації енергії при гальмуванні або від звичайної побутової електромережі з напругою 240 або 120 вольт. У першому випадку заряд батарей триватиме близько двох годин, а у другому - вісім. Запас ходу мотоцикла - 240 кілометрів. Зазначимо, що новинка також обладнується 17-дюймовими колісними дисками і четирехпоршневим тормозним механізмом Brembo на передній осі і однопоршневим з 220-міліметровим диском на задній. У продажу мотоцикл з"явиться в наступному році. Всього планується випустити 50 примірників Mission One, при цьому вартість кожного з них складе в США 68 тисяч 995 доларів. Очікується, що через деякий час компанія представить і більш доступні версії свого мотоцикла, про які поки нічого не відомо, повідомляє "Друга смуга".

Нагадаємо, що раніше найшвидшим електромотоциклом у світі називали модель TTX01 від фірми Kingston. За даними виробника, його максимальна швидкість складає 200 кілометрів на годину.
Зараз ви читаєте новину «Найшвидший у світі електричний мотоцикл (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути