понеділок, 02 листопада 2009 19:36

Найголовніше за понеділок, 2 листопада

Найголовніше за понеділок, 2 листопада

 "Свинячий" грип вбив 67 українців

На середину дня 2 листопада в Україні внаслідок епідемії грипу померло 67 осіб. При цьому підтверджених випадків захворювання на свинячий грип – 22.

15 українців перебувають на заарештованому в Конго кораблі

П"ятнадцять моряків з екіпажу заарештованого 20 жовтня в Демократичній Республіці Конго панамського суховантажного судна "Island of Luck" - громадяни України.

МОЗ: Ситуація із грипом - складна і непередбачувана

Наразі в Україні немає вакцини проти "свинячого" грипу. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра охорони здоров"я Василь Лазоришинець.

Найбільший на заході України ринок закрили

У зв"язку з епідемією грипу влада Чернівців призупинила роботу найбільшого на заході країни ринку - комунального підприємства Калинівський ринок.

З початком листопада цигарки подорожчали на 2,5 – 4 грн

Тютюнові корпорації України підвищили з 1 листопада максимальні роздрібні ціни на деякі марки сигарет. Компанії підняли ціни, не дочекавшись відповідного рішення Президента України прийняти законопроект 4707, підтриманий 22 жовтня Верховною Радою, який передбачає суттєве підвищення ставок акцизу на тютюнові вироби.

 Від грипу помер "регіонал"

Тернопільська обласна організація Партії регіонів висловлює співчуття сім"ї Ігоря Мартинова. В останні дні у нього практично не працювали легені.

На фестивалі "Молодість" переміг фільм "Дівчинка"

На 39-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість" основну нагороду – гран-прі – статуетку "Скіфський олень" та диплом та 10 000$ – за кращий фільм всієї конкурсної програми здобула стрічка "Дівчинка", режисерів Тіцца Кові та Райнера Фріммеля (Італія, Австрія).

Тандем Медведєва і Путіна втрачає популярність

Соціологи відзначають зниження рейтингу правлячого тандему - президента Росії Дмитра Медведєва і прем"єр-міністра Володимира Путіна. Щоправда, фахівці відзначають, що воно все ж таки невелике. На думку експертів, незначне падіння рівня довіри росіян до лідерів країни викликане виборами і пов"язаними з ними скандалами, пише газета "Ведомости".

Хамід Карзай став президентом Афганістану

ЦВК Афганістану поставив крапку в тривалій передвиборній гонці і оголосив Хаміда Карзая президентом країни. Незадовго до цього в ході консультацій з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном незалежна виборча комісія Афганістану дійшла до висновку, що влаштовувати другий тур президентських виборів у країні не має сенсу.

"Шахтар" піднявся на третє місце в рейтингу IFFHS

Міжнародна Федерація футбольної історії та статистики (IFFHS) опублікувала рейтинг клубів станом на жовтень 2009 року.
Зараз ви читаєте новину «Найголовніше за понеділок, 2 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути