Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2020 16:03

Найціннішим скарбом є люди - нардеп Перебийніс

Влада зробить все, аби в умовах пандемії COVID-19 захистити життя та здоров'я українських громадян. При цьому найголовніше сьогодні – забезпечити належні умови роботи та захисту українських медиків, які знаходяться на передовій боротьби з хворобою.

Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Перебийніс.

"Сьогодні ми разом з командою мали можливість надати службі швидкої допомоги Дарницького району Києва гуманітарну допомогу – комбінезони різних розмірів і захисні рукавички. Для того, щоб ті медичні працівники, які зараз перебувають на першій лінії вогню боротьби з коронавірусною інфекцією, були більш захищені. Адже найбільш цінним скарбом є люди. І турбота про людей є найголовнішим", - відзначив Перебийніс.

  За словами медиків, саме волонтерська та спонсорська допомога сьогодні неабияк стає в нагоді всім співробітникам столичних лікарень.
За словами медиків, саме волонтерська та спонсорська допомога сьогодні неабияк стає в нагоді всім співробітникам столичних лікарень.

Разом з волонтерами народний депутат поспілкувався з медиками Центру екстреної швидкої допомоги №9 та №17 у Дарницькому районі столиці. Всі захисні медичні костюми, передані лікарям – українського виробництва та вироблені з сертифікованої сировини, відповідно до стандартів ВООЗ.

"У мене зараз в руках знаходиться захисний костюм від українського сертифікованого виробника. І що дуже важливо для наших медиків, - він більшого розміру, ніж ті, що зараз привезли з Китаю. Особливо важливо, що тут на блискавці є захист. Блискавка закривається вся повністю. Це допомагає якісно захистити наших медиків в будь-якій ситуації. І під час виїзду, і в лікарні, коли вони контактують з хворими на коронавірус", - розповіла волонтер Надія Вербенська журналістам, які ретельно перевірили якість захисних костюмів.

Як відзначили волонтери, ситуація, що склалася нині в Україні, коли кожен 5-й інфікований COVID-19 – це медик, є неприпустимою. І свідчить про недостатню захищеність лікарів перед смертельною хворобою. Тому завдання і держави, і відповідальних громадян – змінити на краще цю сумну статистику.

"Насамперед хотілось би подякувати всім медикам та працівникам медичної сфери. Адже вони працюють на передовій, наражаються на смертельну небезпеку кожного дня заради здоров'я кожного з нас. Адже близько 20% підтверджених випадків коронавірусу – це саме медичні співробітники. І ми разом маємо виправити цю ситуацію на краще", - висловив впевненість волонтер Максим Макаренко.

За словами медиків, саме волонтерська та спонсорська допомога сьогодні неабияк стає в нагоді всім співробітникам столичних лікарень. Особливо тим, які мають стосунок з інфікованими на COVID-19 пацієнтами.

"Від усього серця, від усієї душі щиро дякуємо всім, хто нам допомагає. Багато дуже дзвінків, багато дуже волонтерів. Багато дуже тих, хто хоче до нас приїхати та допомогти. І ми всі від щирого серця дуже вдячні", - не приховувала своїх емоцій у спілкуванні з волонтерами заступник завідувача Центру екстреної (швидкої) медичної допомоги (підстанція №9) Києва Галина Руденко.

  За словами медиків, саме волонтерська та спонсорська допомога сьогодні неабияк стає в нагоді всім співробітникам столичних лікарень.
За словами медиків, саме волонтерська та спонсорська допомога сьогодні неабияк стає в нагоді всім співробітникам столичних лікарень.

Як розповів ЗМІ народний депутат Максим Перебийніс, головне завдання українського парламенту сьогодні – не лише безпосередньо тримати на контролі захист здоров'я медиків та пересічних громадян, але й законодавчо забезпечити швидкість та невідворотність позитивних змін всієї системи охорони здоров'я в Україні.

"Ми продовжимо піклуватися про здоров'я дарничан. І сподіваємося, що жителі нашого району, як і всі жителі України, будуть захищені. Ми зробимо все для цього. Починаючи від надання безпосередньо гуманітарної допомоги і - до роботи щодо зміни нашого законодавства. Для того, щоб захист здоров'я громадян завжди був на належному рівні", - підкреслив Перебийніс.

Зараз ви читаєте новину «Найціннішим скарбом є люди - нардеп Перебийніс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути