Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2006 14:40

Найбільший російський туристичний комплекс побудують на Байкалі

На Байкалі збудують найбільший туристичний комплекс, а також резиденції президентів Росії та країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) загальною вартістю близько $640 млн.

Відповідний проект будівництва комплексу "Байкал-ситі" представили на виставці "Сибір - Далекий Схід: великомасштабні проекти і програми", що проходила в рамках IV Байкальського економічного форуму.

Віце-президент асоціації "Байкальська віза" Ігор Наумов повідомив, що будівництво комплексу планують почати в 2008р.

Загальний об"єм податкових надходжень від дії комплексу за найближчі 20 років, як очікують, складе $1,9 млрд. Планують, що до 2026р. на його території буде створено 9 тис. робочих місць. Комплекс буде розташований за 67 км від Іркутська на території селища Листвянка.

На будівництво президентських резиденцій (для глав Росії, Китаю, Кореї та Японії) планують витратити $40 млн. Після будівництва резиденції для Володимира Путіна адміністрація Іркутської області запропонує російському президентові зробити її своєю офіційною резиденцією на Байкалі.

Планують, що вже до 2010р. загальна кількість туристів, які прибувають у цю зону, перевищить 112 тис. людей, а до 2026р. цей показник складе більше 1 млн. Людей за рік. Як планується, до складу комплексу увійдуть об"єкти ділового туризму, гірськолижний курорт, аква-парк, готелі від 3 до 5 зірок, а також низка житлових об"єктів, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший російський туристичний комплекс побудують на Байкалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути