неділя, 03 грудня 2006 17:55

Найбільше інфікованих СНІДом українців - у Севастополі

 

Севастопольський регіон за кількістю інфікованих на 100 тис. населення посідає перше місце в Україні по захворюваннях на СНІД. Про це в інтерв"ю газеті "Слава Севастополя" повідомила завідувач місцевого центру боротьби і профілактики ВІЛ/СНІД Лариса Березіна.

За її словами, якщо раніше у місті протягом року на облік в середньому ставало 150-170 осіб, то за 10 місяців поточного року цей показник досягнув 207. Всього ж на обліку в центрі перебувають 1013 осіб, з яких хворі на СНІД – 163, причому 98 захворіли у цьому році.

Березіна висловила жаль, що "Севастополь входить до першої п"ятірки найбільш вражених регіонів України". За її словами, по захворюваності ВІЛ-інфекцією "Севастополь поступається лише Дніпропетровській, Донецькій, Одеській і Миколаївській областям, а ось по захворюваності на СНІД ми опинилися на першому місті".

За словами завідувача центром, масове виявлення у Севастополі ВІЛ-інфекції спостерігалося у 1995-1997 роках, і в тих пацієнтів, які тоді заразилися, зараз розвивається СНІД-стадія.

У Севастополі за 10 місяців цього року з"явилося на світ 42 дитини, народжених ВІЛ-інфікованими матерями, що вдвічі більше, ніж за весь 2005 рік, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше інфікованих СНІДом українців - у Севастополі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути