Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 12:03

Найбагатша людина в світі ділить свій капітал із братом

Найбагатшою людиною в світі, повідомляє ВВС, став індійський мільярдер Мукеш Амбані, багатство якого оцінюється в 63,2 мільярда доларів. Це на 2 мільярди більше, ніж у мексиканця Карлоса Сліма, що недавно обійшов американця Білла Гейтса, власника компанії Microsoft.

Вийти вперед в числі багатющих людей світу Мукешу Амбані допомогло зростання цін на акції групи компаній Reliance, хоча, як підкреслює індійське інформаційне агентство PTI, цю радісну для Амбані звістку затьмарює його стара суперечка з молодшим братом Анілом з приводу того, кому саме належить цей бізнес.

Впливовий американський журнал Forbes, який щороку складає списки найбагатших людей світу, присвятив братам Амбані статтю "Чвари в сім"ї мільярдерів".

У 2005 році сумарний капітал обох братів оцінювався в 7 мільярдів доларів, проте в березні цього року в списку найбагатших людей світу, обнародуваному Forbes, Мукеш вже посідав 14-й рядок із 20,1 млрд, а Аніл - 18-й з 18,2 млрд доларів.

"Не зумівши розійтися спокійно, брати почали публічну сварку наприкінці 2004 року за контроль над групою Reliance Industries, одним з найбільших індійських конгломератів, заснованим їх нині покійним батьком Дхирубхаєм, - пише американський журнал. - Ситуація настільки розжарилася, що їхня мати Кокілабен заручилася "мирною угодою", виданою судом, по якій сімейний бізнес має бути розділений".

Тим часом, за даними редакції Forbes, між братами все ще триває боротьба. Втім, спостерігачі указують, що як би там не було, фінансовий успіх братів Амбані свідчить про стрімке зростання фондового ринку Індії, а також про зміцнення країн з економікою, що розвивається.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатша людина в світі ділить свій капітал із братом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути