Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 14:32

Набридло ходити по світу з простягнутою рукою - батьки дітей з інвалідністю звертаються до президента

Батьки дітей з інвалідністю звернулись до президента України, і просять всіх небайдужих підтримати їхню петицію про збільшення соціальної допомоги для дітей та дорослих з інвалідністю.
Автор: Фото надане Ярославою Карапузь
  Батьки дітей з інвалідністю - соціальні програми є, але вони не працюють
Батьки дітей з інвалідністю - соціальні програми є, але вони не працюють

"Я - автор петиції, з якою ми, батьки дітей та дорослих, звертаємося до президента. Наша держава не забезпечує нам достойний рівень. Нам набридло ходити по світу з простягнутою рукою. Щоб вижити і забезпечити дитині лікування і реабілітацію, навіть елементарними речами – памперсами та спецхарчуванням, ми змушені звертатися всюди. І нам допомагають всі, окрім держави.

Я мама дитини з ДЦП. Отримую 1,7 тисячі гривень соціальної допомоги. З цієї суми 1450 гривень йде на дитину, а решта 300 гривень мені по догляду. Є державні програми для допомоги на лікування і реабілітацію, але вони не працюють. Наприклад, на те ж ортопедичне взуття гроші виділяються із затримкою в три місяці. За цей період і ніжка дитини може підрости, і пора року вже інша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наш двоповерховий будинок згорів дотла разом із тваринами, що залишились" - сталася пожежа у притулку

Просити допомогу в людей не всі зважуються, бо це соромно і принизливо. Хоч іншого виходу немає, якщо хочеш поставити свою дитину на ноги. Мусиш звертатися в благодійні фонди та до людей через соціальні мережі, щоб зібрати гроші й повезти дитину в реабілітаційний центр чи оплатити дорогі ліки. Для всіх батьків дітей з інвалідністю це наболіле питання", - розповіла Gazeta.ua Ярослава Карапузь з Кременчука на Полтавщині.

4 грудня 2017 року Ярослава Карапузь зареєструвала електронну петицію до Президента України за №22/041308-еп. Із 25 тисяч потрібних голосів, поки що набралося 7132.

"Як з'ясувалося, набрати таку кількість голосів не дуже просто. А до кінця збору залишається 53 дні. Сайт по петиціях часто не працює. Багато є перепон. Спочатку треба авторизуватися. А багато людей не хочуть цього робити, бояться, що десь використають їхні дані. В когось немає комп'ютера, хтось не вміє користуватися інтернетом, не всі мають електронну пошту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестирічному Михайлу Ушаньову терміново потрібно операція на серці

Ми, матері дітей з інвалідністю, звертаємось до всіх з проханням проголосувати. Напевно в оточенні всіх є з люди обмеженими можливостями і більшість з них - діти. Давайте зробимо те, що в наших силах. Витратимо 5 хвилин в інтернеті з користю. Або знайдемо людину, яка допоможе це зробити. Ми не просимо грошей - ми просимо допомогти своєю участю. Для нас важливий кожен голос", - додала Ярослава.

Проголосувати можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/41308

Зараз ви читаєте новину «Набридло ходити по світу з простягнутою рукою - батьки дітей з інвалідністю звертаються до президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути