Ексклюзиви
неділя, 24 грудня 2023 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Треба розуміти, що це надовго": військовий сказав, як можна переламати хід війни

"Треба розуміти, що це надовго": військовий сказав, як можна переламати хід війни
Війна Росії проти України може затягнутися надовго. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна має знайти рішення, як переламати ситуацію на полі бою.

Інакше війна буде тягнутися ще довго. Йдеться не про місяць чи навіть рік, а про значно більше часу. Про це в інтерв'ю TSN.UA розповів колишній боєць "Азову", військовий 3 ОШБр та інструктор "Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця" з позивним "Мактавіш".

За його словами, більшість людей це розуміє "десь в глибині душі, але цього не хоче".

"У нас реально такий менталітет, що ми хочемо все і одразу. Якщо я зараз щось роблю, я хочу бачити результат прямо завтра. Воно так не буде, на жаль. Тому що війна - це війна двох сторін. Як би ми ефективно не наступали, не знищували ворога, ворог так само вчиться і робить якісь контрдії. Більшість людей розуміє, що це гра надовго, що ми маємо згуртуватися і дуже ретельно працювати в цьому напрямку", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого хоче Путін: аналітики прокоментували сигнали Кремля про готовність до переговорів

Він наголосив, що ця війна дуже динамічна й кілька успішних операції можуть змінити її хід.

"Але так само можуть змінити хід війни зі сторони Росії, якщо вони це зроблять у відповідь. Нам доведеться грати з ними довго, шукати шляхи для ефективного їхнього знищення. Воювати по книжках радянського союзу вже не виходить. Великим скупченням людей, техніки вже теж не працює, бо є FPV. Зараз настав такий момент, коли з двох сторін шукається вирішення цієї проблеми. Вирішення того, як ми можемо ефективно змінити хід війни. Тому що ми зараз, як би це не звучало, застопорилися", - розповів "Мактавіш".

За його словами, для України це плюс, адже українські сили перебувають в обороні і монотонно "стирають" російський наступальний ресурс.

"Коли пройде момент їхніх наступальних дій, коли їм треба буде перегруповуватись, ми маємо щось зробити, провести якісь операції для того, щоб переламати хід війни. Якщо цього не буде зроблено, війна буде тягнутися ще довго і довго. Люди мають розуміти, що це не місяць, не рік, це ще дуже багато часу. Якщо ми не знайдемо рішення, і Росія теж не зможе, ми зупинимось на цих позиціях, це затягнеться на питання перемовин, заморожування конфлікту. Для нас це буде мінус, для Росії - плюс", - сказав військовий.

"Мактавіш" вважає, що тоді Україна не отримуватиме допомогу від Заходу і доведеться воювати своїми ресурсами.

"Росія за цей час підготується і через декілька років повернеться до нас знову, з новим потенціалом і новими загарбницькими бажаннями. Нам треба розуміти, що це надовго", - сказав військовий.

Російським загарбникам потрібна пауза у бойових діях для поповнення ресурсів. За нинішніх темпів використання снарядів боєприпаси в росіян закінчаться за пів року. Про це розповів екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

На його думку, саме з цим пов'язана російська інформаційна кампанія, націлена на намагання схилити до перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «"Треба розуміти, що це надовго": військовий сказав, як можна переламати хід війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути