понеділок, 01 березня 2010 17:13

Над Австралією випав рибний дощ

Над Австралією випав рибний дощ

Минулими вихідними рибний дощ двічі пройшов над невеликим австралійським містечком Топ-Енд. Маленькі білі рибки живцем падали на землю.

Як розповіла одна очевидиця події Христина Балмер, тисячі білих риб падали на дорогу, дахи будинків, дерева, автомобілі.

Пояснити ситуацію спробував старший синоптик метеорологічного бюро Ешлі Паттерсон. "Геологічні умови були ідеальними, щоб породити невелике торнадо в цьому районі, де, з одного боку, близько розташоване морське узбережжя, а з іншого - озеро Аргайл, - підкреслив Паттерсон. - Проте ніяких природних катаклізмів нами зафіксовано не було".

Часто зустрічаються опади з живими істотами в Японії. В середині червня минулого року в Хіросімі з неба падали пуголовки і жаби. Вчені намагалися пояснити це явище тим, що під час невеликих торнадо захоплюється вода разом з мальками і ікринками риби і жаб. В теплих хмарах живність швидко вилуплюється і зростає, а потім "випадає" у вигляді опадів.

В1987 році незвичайний дощ з рожевих жаб пролився над містом Страуд.

У 2004 році на півдні Франції йшов незвичайний дощ із ... екскрементів. "Коли ця суспензія, що випала з неба, висохла, відмити її можна було тільки потужним струменем гарячої води", - скаржилися сільські жителі. Згідно з аналізами, зробленими в місцевій лабораторії, ці плямки були залишки екскрементів ссавців. Передбачалося також, що це можуть бути викиди екскрементів з літакових туалетів.

У 2006 році на одне із сіл південно-східного штату Керала в Індії обрушився рибний дощ. На землю разом з водою падала жива риба товщиною з олівець. Подібні екземпляри мешкають у місцевих річках та озерах.

Зараз ви читаєте новину «Над Австралією випав рибний дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути