четвер, 18 липня 2019 13:48

Нацрада перевірить телеканал "Наш" Мураєва

Нацрада перевірить телеканал "Наш" Мураєва
Нацрада перевірить телеканал "Наш". Фото із відкритих джерел.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага"), на базі якого мовить телеканал "Наш".

Під час моніторингу мовлення телеканалу "Наш" Нацрада зафіксувала порушення законів "Про телебачення і радіомовлення" та "Про рекламу".

28-29 червня телеканал транслював рекламу "Опозиція. Вмикай телеканал "Україна". Тигран Мартиросян", що мала безперервну тривалість 3 год. 28 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал Медведчука скасував показ скандального фільму про Україну

Відповідно до норм чинного законодавства, блок реклами має відокремлюватися на початку і наприкінці, чого не зробив мовник, передає "Укрінформ".

Окрім того, частка реклами протягом години фактичного мовлення телеканалу "Максі-ТВ" перевищила 15%, стверджують у Нацраді.

Зокрема з 22:00 до 23:00, з 23:00 до 24:00 - 28 червня. З 00:00 до 1:00 - 29 червня частка реклами в ефірі ліцензіата становила 100%. А з 1:00 до 02:00 - 29 червня – 43%. Це порушення частини першої ст. 13 закону "Про рекламу".

Монополізація телевізійного простору, особливо людьми, які мають проросійські погляди, неприпустима під час війни. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Борисполі, відповідаючи на запитання про телеканал NewsOne, який нещодавно мав намір провести телеміст із російським пропагандистським каналом.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада перевірить телеканал "Наш" Мураєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути