пʼятниця, 02 липня 2010 10:44

Націоналісти зустрінуть Кирила мітингами і пікетами

Націоналісти зустрінуть Кирила мітингами і пікетами

На знак протесту проти політики Московського патріарха Кирила відносно України представники Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) мають намір організувати багатотисячний хресний хід до пам'ятника князеві Володимиру 28 липня - в день приїзду патріарха до Києва, пише "Коммерсант-Украина".

Акції протесту готують і представники правих сил. "Подробиці я розповісти не можу, але ми його (патріарха) заганяємо мітингами і пікетами", - заявив глава київської міської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.

Представники УПЦ КП розкритикували плани Московського патріарха відвідати Україну. 1 липня прес-центр УПЦ КП розповсюдив заяву про майбутній візит в Україну глави Російської православної церкви (РПЦ) в період з 20 по 28 липня. Це буде третій візит патріарха. Перший відбувся в липні минулого року, другий був приурочений до інавгурації президента Віктора Януковича 25 лютого.

Представники УПЦ КП засудили плани глави РПЦ. "Хід і підсумки двох попередніх візитів свідчать, що діяльність патріарха Кирила в Україні носить переважно політичний характер. Свої візити він використовує для просування ворожої української державності політичної концепції "російського світу", в якому Україні відведена лише роль слухняного "молодшого брата", - говориться у зверненні УПЦ КП.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти зустрінуть Кирила мітингами і пікетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути