Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 09:05

Нацбанк посилив обмеження на валютні перекази фізосіб за кордон

Нацбанк посилив обмеження на валютні перекази фізосіб за кордон

Нацбанк України посилив обмеження на валютні перекази за кордон фізичних осіб за поточними валютними неторговими операціями.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ N340, якою внесено зміни до жовтневого рішення Нацбанку (N 319) про стабілізацію ситуації у банківському секторі.

"Встановити, що банки (фінансові установи) за дорученнями фізичних осіб-резидентів і нерезидентів можуть здійснювати за межі України перекази іноземної валюти за поточними валютними неторговими операціями: без підтверджуваних (підстав для переказу) документів з поточного рахунку в інвалюті або без його відкриття - суму, що в еквіваленті не перевищує 15 тис. грн. на місяць", - йдеться у документі.

Відповідно до постанови, перекази інвалюти за поточними валютними неторговими операціями за дорученнями фізосіб на підставі підтверджуваних документів можливі на суму, що в еквіваленті не перевищує 75 тис. грн. на місяць, але тільки з поточних рахунків клієнтів.

У документі зазначається, що такі вимоги не поширюються на оплату витрат на лікування в медичних установах інших країн, на транспортування хворих; на оплату витрат, пов"язаних зі смертю громадян за кордоном; на перекази, які здійснюють на підставі вироків і рішень судових і правоохоронних органів; на перекази, які громадяни здійснюють у випадку виїзду за кордон на постійне місце проживання, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк посилив обмеження на валютні перекази фізосіб за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути