Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2015 13:00

На Житомирщині двоє священиків вели антиукраїнську пропаганду

На Житомирщині двоє священиків вели антиукраїнську пропаганду
Фото: brightwallpapers.com.ua

Співробітники Служби безпеки України оголосили офіційні попередження двом священикам з Житомирської області, які проводили серед парафіян антидержавну пропаганду на підтримку агресії РФ проти України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як сказано, настоятель однієї з сільських церков поширював серед вірян роздруківки антиукраїнських статей з російських пропагандистських інтернет-сайтів і компакт-диски з проросійськими відеоматеріалами.

Священик "пророкував" швидку поразку військ антитерористичної операції на Донбасі. Він відмовлявся служити заздоровні молебні мобілізованих воїнів і тих родичів своїх парафіян, які беруть участь у бойових діях на боці сил АТО.

Інший настоятель, зловживаючи своїм авторитетом серед пастви, під час служби неодноразово відстоював перед прихожанами необхідність федералізації України за прикладом так званих "ДНР"/"ЛНР". Він стверджував, що бойовики нібито відстоюють цілі істинної церкви, і виправдовував діяльність представників РФ на незаконно анексованих і захоплених територіях нашої держави.

Обурені місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на антиукраїнську позицію церковнослужителів. Родичі мобілізованих місцевих жителів були готові вчинити самосуд над священиками.

Співробітники СБУ оголосили священнослужителям офіційні застереження про неприпустимість подальших протиправних дій, які шкодять державній безпеці України і попередили про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.

У разі продовження протиправної діяльності дії священиків будуть кваліфікуватися за статтями 109, 110 і 161 Кримінального кодексу Україн

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині двоє священиків вели антиукраїнську пропаганду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути