Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2010 14:23

На Запоріжжі затримали злодія в законі Гочу Руставського

На Запоріжжі затримали злодія в законі Гочу Руставського

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС України Запорізькій області затримали "злодія в законі", відомого у кримінальному середовищі на прізвисько "Гоча Руставський".

Він уродженець Республіки Грузія, раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів, повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Під час затримання у "злодія в законі" вилучено 5 г порошкоподібної речовини (за попередніми даними, кокаїн).

Встановлено, що "Гоча Руставський" постійно мешкав у Донецькій області, періодично змінював адреси проживання, намагався впливати на криміногенні процеси у злочинному середовищі східного та південного регіонів України з метою встановлення контролю над діючими злочинними групами етнічного походження. Брав участь у "злодійських сходках", намагався призначати "смотрящих" у великих містах України та місцях позбавлення волі. Також, за оперативною інформацією, він є близьким зв`язком найвпливовіших грузинських "злодіїв в законі", зокрема, нещодавно затриманого у Празі в результаті спільної спецоперації правоохоронців Чехії, Грузії та України "злодія в законі" на прізвисько "Хмело".

Крім цього, за даними оперативників, "Гоча Руставський" є лідером організованої злочинної групи, яка займалась скоєнням розбійних нападів, вимагань, пограбувань, викрадень автотранспорту, крадіжок з автотранспорту і квартир, збутом наркотичних засобів на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Харківської областей.

Працівники УБОЗ ГУМВС у Дніпропетровській області та ГУБОЗ МВС також затримали і п"ятьох учасників цієї групи під час скоєння квартирної крадіжки.

У ході обшуків у помешканнях фігурантів оперативники вилучили автомат Калашникова, пістолет ПМ, гранату РГД-5 і боєприпаси.

Відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлено причетність учасників злочинної групи до вчинення 7 тяжких злочинів на території України.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі затримали злодія в законі Гочу Руставського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути