вівторок, 06 травня 2008 13:49

На ювілеї Нельсона Мандели виступлять зірки світової музики

Зірки світової музики, включаючи групу Queen і співачку Ені Леннокс, виступлять на спеціальному концерті на честь 90-ліття південноафриканського політика і громадського діяча Нельсона Мандели в лондонському Гайд-парку 27 червня, повідомили у вівторок організатори концерту.

Тригодинний вітальний концерт стане своєрідним "відлунням" подібного багатотисячного дійства просто неба, що відбулося рівно 20 років тому, в 1988 році. Той концерт називався "Звільніть Манделу" і був влаштований на лондонському стадіоні "Уемблі" на підтримку політика, який знаходився тоді в тюремному ув"язненні за свою боротьбу проти апартеїду в Південній Африці.

"Поза сумнівом, Мандела впізнає серед музикантів, що грають на його 90-літті, багато з тих, хто підтримував його 20 років тому", - йдеться в повідомленні організаторів заходу.

Серед заявлених учасників червневого концерту в Лондоні - групи Queen і Simple Minds, співачки Ені Леннокс і Ширлі Бессі, а також молоде покоління британських артистів - колективи Razorlight і Sugababes, співачки Леона Люіс і Джамелія плюс ціле сузір"я африканських музикантів. Ще декілька відомих імен тримаються в секреті - їх виступи в Гайд-парку стануть сюрпризом для іменинника.

Привітати Манделу перед лицем декількох десятків тисяч глядачів прибудуть відомі політики і зірки шоу-бізнесу - прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун, екс-президент США Біл Клінтон, актори Роберт де Ніро і Форест Уїтекер, телеведуча Опра Уїнфрі, пілот "Формули-1" Люіс Хемілтон та інші.

Квитки на концерт вартістю 65 фунтів стерлінгів кожен надійдуть в продаж на спеціальному інтернет-сайті в п"ятницю, дев"ятого травня.

Нинішній концерт покликаний зібрати в Гайд-парку 46 тисяч 664 глядачі. Символічне число нагадує про назву благодійної організації Нельсона Мандели "46664", присвяченій боротьбі зі СНІДОМ в Африці. За словами Мандели, "СНІД вже давно перестав бути лише медичною проблемою, це проблема прав людини". Його організація названа на згадку про тюремний номер, який був присвоєний йому при ув"язненні в 1964 році.

Нельсон Мандела відсвяткує своє 90-ліття 18 липня цього року. Не дивлячись на свій відхід з великої політики, він веде активну міжнародну правозахисну діяльність, виступає на чолі кампаній по боротьбі з бідністю і хворобами в Африці.

Мандела є єдиним живим громадським діячем, якому в Лондоні вже встановлено два пам"ятники, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «На ювілеї Нельсона Мандели виступлять зірки світової музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути