субота, 13 вересня 2008 20:23

На ювілеї кіностудії Довженка Черновецький поцілувався із Сумською? (ФОТО)
6

11 вересня кіностудія імені Олександра Довженка відсвяткувала 80-річчя з дня її заснування. На святі зібрались режисери, продюсери, актори. "Творча біографія головної національної кіностудії України – це шедеври Олександра Довженка, Дзиги Вертова, Абрама Роома, Ігоря Савченка, Івана Кавалерідзе, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Івана Миколайчука. Їхні фільми увійшли до золотого фонду світового мистецтва й прославили український кінематограф", - зазначив у своєму привітанні глава держави, текст якого обнародуваний на його офіційному сайті. За словами Ющенка, в історії студії було чимало випробувань – воєнні лихоліття, евакуація, компартійний цензурний прес, економічна криза.

"Незважаючи на це, режисери і сценаристи, актори й оператори, інженери та інші фахівці завжди залишалися вірними своєму високому покликанню, зробили великий внесок у культурне й духовне відродження нашого народу, збагатили національну скарбницю мистецьких надбань", - зауважив Президент.

Він висловив сподівання, що колектив кіностудії й надалі гідно примножуватиме традиції і здобутки українського кінематографа як самобутньої і невід"ємної частки європейської та світової культури.

У свою чергу, прем"єр-міністр України Тимошенко переконана, що в українського кіно добре майбутнє, попри тимчасові складнощі. На її думку, запорукою цього є творчий ентузіазм, наполегливість колективу, багаті традиції вітчизняного кіномистецтва, талант майстрів нового покоління.

Юлія Тимошенко вважає, що за 80 років свого існування Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка "стала гордістю держави, головним закладом українського кінематографу, отримала міжнародне та загальнодержавне визнання".

Прем"єр-міністр нагадує, що завдяки роботі кіностудії виросла плеяда відомих митців, що творчо освоювали і впроваджували у життя досягнення світового кінематографу.

"Фільми кіностудії посідають гідне місце у золотому фонді національної і світової художньої культури. У цей день слова шани і вдячності адресуються кожному, хто причетний до цієї слави, яку здобували і здобувають фільми у глядачів", - додала Тимошенко у привітанні.

На свято прийшли Перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, Міністр культури і туризму України Василь Вовкун, київський мер Леонід Черновецький, радник Київського міського голови з питань свободи слова Казбек Бектурсунов, режисер Олесь Санін, народна артистка України Ніна Матвієнко, актори Ольга Сумська й Володимир Горянський з дружиною.

За матеріалами TCH.ua та Світське життя

Зараз ви читаєте новину «На ювілеї кіностудії Довженка Черновецький поцілувався із Сумською? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути