пʼятниця, 12 лютого 2010 19:46

На Волині пам"ятнику Леніна відбили голову

Невідомі в ніч на п"ятницю обезголовили пам"ятник Леніну в селі Сераховичі Волинської області, повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

У зв"язку з інцидентом в п"ятницю було зібрано нараду з цього питання у заступника голови Волинської облдержадміністрації.

"На Волині в даний час залишається невирішеним питання демонтажу пам"ятників тоталітарного режиму", - заявив на нараді начальник головного управління з питань внутрішньої політики і зв"язків з громадськістю облдержадміністрації Юрій Вербич.

Він також нагадав, що в області в селах Велика Глуша і Дуліби, а також на території шахти N9 Нововолинська і селища Маневичі також стоять пам"ятники Леніну.

Крім того, в селі Літовеж розташований пам"ятник Кірову, а в Дідичах - Дзержинському.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук на нараді відзначив, що "ідол напроти управління вугледобувного підприємства є безгоспним, необхідно знайти зацікавленого інвестора, щоб його знести і віддати на металобрухт".

"Щодо останніх пам"ятників вождеві світового пролетаріату, то долю їх хай вирішує місцева община", - додав Кравчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.


Зараз ви читаєте новину «На Волині пам"ятнику Леніна відбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути