середа, 18 січня 2012 12:48

На Водохреща Філарет приїде у "Гідропарк", а в "Мамаєвій Слободі" з'їдять кабана

На Водохреща Філарет приїде у "Гідропарк", а в "Мамаєвій Слободі" з'їдять кабана

Основні заходи з нагоди Водохреща, яке святкуватиметься завтра 19 січня у Києві, відбудуться на Оболоні, Гідропарку та в "Мамаєвій Слободі".

На Оболоні святкування розпочнеться о 12.00 біля Свято-Покровського собору УПЦ на вул. Прирічній, 5-а, а в Гідропраку – о 14.00 біля каплиці на честь Хрещення Господнього УПЦ (КП), повідомляє Українська правда.

За традицією, під час обрядових заходів відбуватимуться церемонії освячення води за відповідними регламентованими і встановленими канонами. Богослужіння та освячення води на Оболонській набережній проведуть архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Яготинський Серафим, єпископ Васильківський Пантелеймон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Водохреще у Бога просять здоров'я

У Парку культури та відпочинку "Гідропарк" патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет проведе богослужіння спільно з вікаріями Київської єпархії та духовенством Києва.

Також відбудуться народні гуляння в "Мамаєвій Слободі", пише calendarium.ua . З 9.00 до 10.30 в козацькій церкві "Покрова Пресвятої Богородиці" відбудеться Святкова Літургія. З 11.00 можна буде скуштувати козацького куліша та печеного на рожнах (вертелі) стокілограмового кабана на відкритому вогні. Також пройде дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив'янка, дулівка, медовуха).З 12.30 можна буде пірнути в ополонку озера Красавиця, а з 16.00 спостерігати за спаленням дідуха та співом колядок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко традиційно пішов купатись на Водохреща (ФОТО)

Крім того, у всіх районах столиці біля водойм християнські релігійні організації здійснять чин освячення води, повідомляє сайт risu.org.ua .

Під час святкування Водохреща священики закликають бути обережними на воді. За повідомленням Інтерфаксу, на місцях Хрещення на пляжах та біля водойм чергуватимуть працівники рятувально-водолазної служби, які пройшли щорічні тренувальні курси. Також комунальна служба "Плесо" повідомляє, що пляжі вже обладнали для належного святкування: прибрали сміття, обладнали туалети, підрізали дерева та реконструювали кабінки для переодягання.

Зараз ви читаєте новину «На Водохреща Філарет приїде у "Гідропарк", а в "Мамаєвій Слободі" з'їдять кабана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути