понеділок, 03 вересня 2012 16:21

На Вінниччині учням двох шкіл продовжили канікули до 10 вересня

У школах №1 та №4 у райцентрі Хмільник на Вінниччині не встигли закінчити ремонт. У закладах немає вікон. Старі вже познімали, а нові пластикові ще не встановили.

1 вересня школярі зійшли на святкову лінійку. Їм повідомили, що можуть відпочивати ще до 10 вересня. Доти школи не готові проводити навчальний процес.

Автор: Фото: pravo-hm.org.ua
  Старі вікна вже прибрали,а нові ще не поставили
Старі вікна вже прибрали,а нові ще не поставили

У міськраді запевняють, що нічиєї вини в цьому немає. Вікна встановлюють за рахунок коштів Національного агентства екологічних інвестицій. Агентство отримало гроші на із Кіотського протоколу — міжнародної угоди про викиди в атмосферу парникових газів.

Автор: Фото: pravo-hm.org.ua
  Нові вікна та двері дозволять економити під час опалювального сезону
Нові вікна та двері дозволять економити під час опалювального сезону

"Треба людям Хмільника стояти на колінах перед людьми які працюють в екологічному агентстві. За те, що розподіляють японські гроші на установку енергозберігаючих вікон в школах по всій Україні. В Хмельницькій області вже поставили ці вікна. А от нам привезли аж в кінці серпня. Якби це від мене залежало, я б робив все вчасно. А тут так склалося, що треба почекати. Вікна ставлять і в суботу, і в неділю. Якщо буде треба, то й ще на два тижні продовжимо канікули. Зате діти будуть сидіти в просторих затишних класах. З такими вікнами будемо економити 20-30 відсотків тепла. Взимку санстанція через холод на місяць закриває школи, а ми всього-на-всього на кілька днів. А заплановану програму діти виконають обов'язково", - каже мер міста Василь Грушко.

Автор: Фото: pravo-hm.org.ua
 

Всього на СЗШ № 1 - 256 віконних рам та 8 дверних блоків, вартість яких становить 1 млн. 235 тис. грн. Ціна будівельно-монтажних робіт 999 тис. грн.

У 4-ій школі планують замінити 294 старих вікна. Також там встановлять 12 нових сучасних дверей. 1 млн. 774 тис. грн. – саме стільки вартує ПКД на заміну вікон та дверей у школі №4, а будівельно-монтажні роботи оцінили у 1млн. 428 тис. бюджету.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині учням двох шкіл продовжили канікули до 10 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути