субота, 08 лютого 2020 17:57

На військові навчання до України вперше приїдуть представники Японії, Південної Кореї та Норвегії

На військові навчання до України вперше приїдуть представники Японії, Південної Кореї та Норвегії
У 2020 році в навчаннях візьмуть участь понад 200 українських прикордонників Фото: Уніан

Для участі у військових навчаннях "Сі Бриз" у 2020 році в Україну вперше приїдуть представники Японії та Південної Кореї та Норвегії.

Фахівці з країн-партнерів України в Одесі розробили детальний план проведення навчань, які заплановані на липень, повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Організаторами навчань традиційно є Україна і США. До участі цьогоріч долучились близько 20 країн. Важливим показником цього року стало залучення нових учасників, а саме представників Японії та Південної Кореї. Також, вперше в історії "Сі Бриз" у сухопутному компоненті планується участь підрозділу Збройних Сил Норвегії", - розповів керівник навчань від України Олексій Доскато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові показали випробування протитанкових керованих ракет

У 2020 році в навчаннях візьмуть участь понад 200 українських прикордонників. "Сі Бриз" є багатонаціональними військовими навчаннями в Україні, які проводяться у співпраці з силами Сполучених Штатів.

Американські військові збудували штаб для Військово-морських сил України в місті Очаків на Миколаївщині. Наразі американські військові проводять реконструкцію об'єктів, необхідних для повноцінного проведення навчань серії "Сі Бриз", повідомили в штабу ВМС ЗСУ. Наші партнери вже звели та передали в експлуатацію будівлю оперативного центру, ведуть завершальні роботи на споруді для обслуговування катерів. У планах американських військових також ремонт та підсилення пірса.

Зараз ви читаєте новину «На військові навчання до України вперше приїдуть представники Японії, Південної Кореї та Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути