понеділок, 16 травня 2011 15:43

На Тернопільщині замість „Зірниці" провели гру „Легенда УПА"
5

Фото: ФОТО: Володимир ЦАП

У Тернопільській області на офіційному рівні провели гру „Легенда УПА". Старшокласники зі всіх районів два дні показували свої знання з історії повстанського руху на Україні, змагалися в туристичних та спортивних вправах.

„Легенду УПА" позиціонують як альтернативу грі „Зірниця", яку цьогоріч повинні проводити освітяни, згідно наказу міністра Дмитра Табачника.

"Від 2003 року "Легенду УПА" в нашій області проводили щороку, за винятком двох. Тоді Янукович був прем?єром. У ці роки адміністрація не виділяла кошти. Цього року, попри те, що є наказ про „Зірницю", сприяння від обласної влади було", — повідомив Gazeta.ua голова обласного осередку організації „Молодіжний націоналістичний конгрес" Віталій Вовк.

Раніше націоналістам пропонували долучитися до організації "Зірниці". Однак, ті відмовилися. "Легенду УПА" цьогоріч присвятили 100-річчю від дня народження маловідомого члена проводу ОУН, багатолітнього політв?язня Михайла Сороки.

"Школярі змагалися в орієнтуванні на місцевості, туристичній техніці. Ввечері провели брейн-ринг на повстанську тематику. Попри те, що питання були взяті зі шкільної програми, деякі команди показували доволі низький результат", - констатує Вовк.

Другого дня змагань школярі провели теренову гру. Шукали прапор, а потім провели бій за нього.

Переможцями гри стала команда Бучацького району.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині замість „Зірниці" провели гру „Легенда УПА" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути