Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2010 00:29

На Тернопільщині чоловік проголосував до початку виборів

На Тернопільщині чоловік проголосував до початку виборів

Мешканець райцентру Бережани на Тернопільщині прийшов на свою дільницю N6 у виборчому окрузі N167 до початку виборів. Попросив комісію дозволу проголосувати раніше.

"Цей чоловік з"явився буквально за 5 хвилин до 8 ранку. Він працює на автозаправці "ВОГ" у кількастах метрах від Будинку народної творчості, де розміщена дільниця. Сказав, що мусить прийняти зміну. Протягом дня, мовляв, відпроситися з роботи не зможе", -- розповідає 33-річний Володимир Якимів, спостерігач на виборах від місцевої газети "Береж-інфо".

Порадившись між собою, члени виборчої комісії дозволили виборцю проголосувати.

"Усього у списки виборців на нашій дільниці включено 1997 людей. Проголосувало 1411, з них 68 – на дому, - продовжує Якимів. – У першому турі президентських виборів ніхто не приходив завчасно. Був, правда, один чоловік, що запізнювався – прибіг за 3 хвилини до закриття. Але йому дозволили проголосувати. Цього разу останній виборець у нас зафіксований о 19:45".

На думку спостерігачів від ГО "Опора", голосування до початку виборів слід розцінювати як процедурне порушення.

"Цей голос усе одно буде врахований. Вичислити його у скриньці з іншими бюлетенями тепер неможливо", - коментує ситуацію спостерігач від ГО "Опора" Ігор Сцібайло, 30 років.- Значно більші порушення були зафіксовані, наприклад, у селі Мшанець. Там близько 40% виборців приходили на дільницю без паспортів. Бюлетені члени дільниці усе одно видавали. Мотивували тим, що цих людей знають. Там же наші представники виявили три випадки, коли люди голосували, ішли додому, перевдягалися і голосували вдруге. Але довести це складно, бо доказів, крім візуального спостереження - немає".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині чоловік проголосував до початку виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути