Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 08:54

На території національного парку під Києвом будують вілли?

На території національного парку під Києвом будують вілли?

На місці історичного Хотівського городища під Києвом почалося будівництво. Археологи забили на сполох – руйнується пам"ятка національного значення. Подейкують – багатії почали зводити маєтки. Замовники будівництва заспокоюють – триває реконструкція парку Феофанія і облаштовують ще один в"їзд до зони відпочинку.

Територією Феофанії гасають вантажівки та бетонозмішувачі. У парку національного значення прокладають комунікації та нову дорогу. Важка техніка розрівнює майданчик на вершині пагорба, туди тягнуть армовано-бетонне покриття. За даними археологів, на цьому місці 2,5 тисячі років тому предки киян оборонялись від скіфів. Нині будівельників охороняють від журналістів.

Замовник будівництва – державний парк "Феофанія". Це вони облаштовують ще один в"їзд до своєї зони відпочинку.

Керівниця садово-паркового комплексу демонструє дозвільні документи. Постанову Кабміну від 2004-го та погодження з інститутом археології. Загалом - 36 томів проекту реконструкції парку.

В Інституті археології показують карти Хотівського городища. І переконують - будівельники залізли на історичну територію національного значення. Там навіть палицю встромити – потрібна купа дозволів.

Сьогодні науковці з"ясували – межі Хотівського городища несподівано звузилися.

І археологи і місцеві жителі побоюються – багатії будують котеджне містечко. Кілька років тому вже зазіхали на 30 гектарів історичної спадщини. Це начебто чергова атака на пагорби.

Археологи звернулись до правоохоронців та генпрокуратури - перевірити законність будівництва на території історичної спадщини.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «На території національного парку під Києвом будують вілли?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути