Ексклюзиви
субота, 12 січня 2008 11:50

На Тайвані проходять парламентські вибори

На Тайвані проходять парламентські вибори

Вибори до парламенту проходять в суботу на Тайвані, повідомляє РИА "Новости".

У законодавчий орган Тайваню увійдуть 113 депутатів. Багато хто ці вибори розглядає як довіру політиці президента цієї острівної держави Чень Шуйбяня, який навесні повинен піти з поста після восьми років правління.

Боротьба розвернеться між правлячою Демократичною прогресивною партією (ДПП) і Націоналістичною партією (Гоміньдан), яка виступає за зміцнення відносин з Пекіном.

Право голосу на Тайвані мають близько 17 мільйонів людей.

Вибори президента острова відбудуться 22 березня 2008 року. Від правлячої партії в президентськи перегони готові вступити віце-президент Тайваню Аннет Лю, колишній і нинішній прем"єр-міністри Тайваню Френк Се і Су Чженьчан, а також нинішній голова Демократичної прогресивної партії (ДПП) Ю Сікунь. У президентських перегонах також готовий взяти участь лідер тайваньської опозиційної Національної партії Ма Інцзю, а також спікер парламенту острова Ван Цзиньпін.

У 1949 році на Тайвань втекли кілька мільйонів прихильників партії Гоміньдан, яка програла комуністам боротьбу за владу в материковому Китаї. КНР вважає Тайвань своєю провінцією.

Незважаючи на дипломатичну ізоляцію, Тайвань займає одне з перших місць в Азії за обсягом зовнішньої торгівлі. В кінці ХХ століття острів здійснив "економічне диво", ставши провідним виробником побутової електроніки і комп"ютерів.

Незважаючи на вкрай напружені відносини, торгівля між Тайванем і КНР процвітає. Саме КНР є головним ринком для тайваньського експорту.

На початку 90-х Тайвань здійснив плавний перехід від авторитарного однопартійного режиму до демократії, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані проходять парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути