Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 11:03

На Сумщині від морозу померло 4 людини, 13 стали інвалідами

На Сумщині жертвами цьогорічних холодів стали 17 людей.

З них четверо померли від переохолодження, решта перебуває на лікарняних ліжках - чекає на операції. У всіх відморожені кінцівки.

Більшість постраждалих швидка підібрала на вулиці. Нині вони в опіковому відділенні. Майже всі розповідають одну й ту саму історію: випив, заснув, отямився – реанімація.

Усі пацієнти палати N8 приречені на інвалідність. Вони чекають на операції з ампутації кінцівок і винуватять самих себе за зайву чарку спиртного, випиту під час різдвяних свят.

Головний комбустіолог області каже: більшість тих, хто постраждав від холоду, ще не звернулася до лікарні. Упродовж наступних двох-трьох тижнів прогнозує масове звернення пацієнтів з відмороженнями.

Працівники МНС занепокоєні жахливою статистикою: за 9 днів – 4 мертвих і ще 13 постраждалих від переохолодження. Більшість із них забезпечені, мають оселю, роботу й родину. У критичній ситуації їм просто не допомогли. Такої кількості постраждалих за один тиждень не було навіть за 30-градусних морозів 2006-го року.

Олена Михайличенко, помічниця керівника МНС в області: "Ми маємо такі випадки, коли на одній з центральних вулиць міста швидка допомога знайшла людину вже без ознак життя – вона намертво замерзла. Так само це сталося і в Глухові", повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині від морозу померло 4 людини, 13 стали інвалідами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути