середа, 06 травня 2009 10:02

На шахті "Новодзержинська" продовжується пошук 9 гірників

На шахті "Новодзержинська" продовжується пошук 9 гірників
До ранку рятувальники пройшли 30 метрів з 47. Люди, що залишилися під завалом, не подають жодних сигналів.

По ситуації на 8 ранку 6 травня пошук шахтарів, що залишилися під завалом, не дав результатів.

- Пройшли 30 метрів всього, жодних сигналів від гірників немає, - каже глава прес-служби територіального управлiння Держгiрпромнагляду Донецької областi Марина Нікітіна. – Але учора увечері було пройдено 17 метрів завалу. Вироблення перекрите на повний перетин, а це 45-47 метрів. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

4 травня 2009 року о 15 годині 50 хвилин на державному підприємстві "Шахта "Новодзержинська" на глибині 585 метрів cталося обвалення породи у лаві та у відкаточному штреку цієї лави. Під час обрушення порід на дільниці працювало 14 гірників, 5 з яких вийшли на поверхню самостійно. Зараз доля 9 гірників, заблокованих 4 травня завалом породи залишається невідомою.

У зв"язку із аварією створено державну комісію з розслідування причин та обставин аварії під головуванням міністра вугільної промисловості України Віктора Полтавця.

15 квітня під час перевірки державний інспектор гірничо-технічної інспекції виявив порушення паспорту кріплення саме в тій лаві, в якій сталася нинішня аварія, та заборонив ведення очисних робіт до усунення виявлених порушень. Ця ж причина - порушення паспорту кріплення - розглядається як одна з вірогідних причин аварії.

Учора фахівці територіального управління Держгірпромнагляду по Донецькій області розпочали цільову перевірку дотримання паспортів кріплення в очисних та підготовчих вибоях шахт центрального району Донбасу.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «На шахті "Новодзержинська" продовжується пошук 9 гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути