субота, 12 червня 2021 13:51

На що витратять допомогу Україні від Пентагону

На що витратять допомогу Україні від Пентагону
Допомогу витратять на охорону державності. Фото: Reuters

Другу частину безпекової допомоги Україні від Міноборони США спрямують на забезпечення територіальної цілісності України та поглиблення зв'язків з НАТО.

"Цей пакет допомоги спрямований на підвищення бойових спроможностей сил оборони України, управління підрозділами, елементів радіоелектронної боротьби", – повідомив міністр оборони Андрій Таран, передає Lb.

За кошти поповнять арсенали протиартилерійських радарів, засобів для боротьби з безпілотниками, захищеного зв'язку, електронної боротьби і евакуації поранених. Витратять кошти на підготовку та обладнання для удосконалення безпеки частин повітряних сил.

Таран сказав про розвиток діалогу на рівні керівників оборонних відомств України та США. Назвав це запорукою зміцнення обороноздатності та практичної реалізації євроатлантичних прагнень України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США надалі каратимуть причетних до будівництва "Північного потоку-2"

"Партнери зі США надають нам безпрецендентну підтримку у посиленні нашої обороноздатності та національної стійкості. Протягом 2014-2021 років Україна отримала від уряду США оборонну допомогу майже на $2,5 млрд", – додав міністр.

Міністерство оборони США 11 червня оприлюднило пресреліз, у якому оголосило про новий пакет допомоги Україні у $150 млн. А разом із тим і пояснило, що саме цей пакет містить.

Зараз ви читаєте новину «На що витратять допомогу Україні від Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути